A3 Haber

Japonya hükûmeti duyurdu: Tokyo Olimpiyatları’nda seyirci olacak mı?

Japonya hükûmeti duyurdu: Tokyo Olimpiyatları’nda seyirci olacak mı?

Japonya hükûmeti duyurdu: Tokyo Olimpiyatları’nda seyirci olacak mı?
Mart 09
15:29 2021

Japonya hükûmeti bu yaz düzenlenecek Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’na deniz aşırı ziyaretçi kabul edilmeyeceğini açıkladı.

Kyodo ajansının aktardığı habere göre, Tokyo hükûmeti ve Olimpiyat organizasyon komitesinin yaptığı görüşmeler sonucunda koronavirüs önlemleri çerçevesinde bu yaz gerçekleşecek Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’na deniz aşırı seyirci kabul edilmeyeceği belirtildi.

Alınan kararda koronavirüs varyantlarının çoğalması ve Japonya’da kamuoyunun vakaların artmasına dair duyduğu endişenin etkili olduğu belirtildi.

Oyunlara kaç kişinin alınacağının kararının nisan ayında verilemsi bekleniyor.

Tokyo Olimpiyatları geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. Bu yıl 23 Temmuz’da başlaması bekleniyor.

Tokyo 2020, cinsiyet dengesinin sağlandığı ilk olimpiyat olacak

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın sporcu sayısı bakımından cinsiyet dengesinin sağlandığı ilk olimpiyat olacağını duyurdu.

IOC’den yapılan açıklamada, Tokyo 2020’ye katılacak sporcuların yaklaşık yüzde 49’unun kadınlardan oluşacağı belirtildi.

Kadınların sporun her alanında bulunması konusunda kararlı olduklarını kaydeden IOC Başkanı Thomas Bach, “Olimpiyatlara dört ay kala, spor dünyasında yeni bir dönüm noktasına hazırlanıyoruz. Tokyo 2020, tarihte cinsiyet dengesi sağlanan ilk olimpiyat olacak” ifadelerini kullandı.

Japonya Olimpiyatlar Bakanı Marukawa Tamayo “Kadınların ve erkeklerin aktif katılımı, herkesin rahatça yaşayabileceği müreffeh ve sürdürülebilir bir toplumun oluşmasına yol açacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER