A3 Haber

İzmir’de trans kadın cinayeti: Battaniyeye sarılmış halde bulundu

İzmir’de trans kadın cinayeti: Battaniyeye sarılmış halde bulundu

İzmir’de trans kadın cinayeti: Battaniyeye sarılmış halde bulundu
Mart 12
08:19 2021

İzmir Bornova’da bir süredir kendisine ulaşılamadığı için yakınlarının polise kayıp başvurusunda bulunduğu “Miraş Güneş” adını kullanan trans kadının, yaşadığı boş dairede başına sert cisimle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Apartmanda kötü kokuların yayılmasıyla ortaya çıkan cinayetin ardından soruşturma başlatan polis, çevredeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

Olay dün saat 23.45 sıralarında Bornova Rafetpaşa Mahallesi’ndeki bir apartmanda meydana geldi. Bir süredir kendisinden haber alamayınca kayıp başvurusunda bulunulan “Miraş Güneş” adını kullanan trans kadına ait kiralık daireden kötü kokular yayılması üzerine apartman sakinleri yakınlarına haber verdi. Daireye giren yakınları,  Miraş Güneş adını kullanan Kadir Yüksel’in çekyatın içinde battaniyeye sarılı cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemede, Miraş Güneş’in başına sert cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Olay yerinde sinir krizi geçiren yakınları, sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi.

Bir süredir kendisine ulaşılamayan Kadir Yüksel’in en son 18 Şubat tarihinde görüldüğü ve bir daha haber alınmadığı ortaya çıktı. Miraş Güneş’in zaman zaman il dışına gezmeye gittiği için, il dışında olabileceğini düşünen yakınları defalarca aramalarına rağmen telefona cevap verilmemesi üzerine endişelenerek 1 Mart tarihinde Çamdibi Polis Merkezi’ne kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Miraş Güneş’in ölümü ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, olay yeri inceleme ekipleri evde çalışma yaptı. Miraş Güneş’in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ileri sürüldü. Ayrıca, Yüksel’in öldürüldükten sonra battaniyeye sarılarak çek yatın içerisine koyulduğu tespit edildi. Miraş Güneş’in kim yada kimler tarafından öldürüldüğünün belirlenmesi için soruşturma derinleştirildi. Ekipler, Miraş Güneş’in yakınlarının ifadesine başvururken, ayrıca evin çevresinde bulunan güvenlik kameraları incelemeye alındı.

En son komşusunun kandilini kutlamış

Miraş Güneş’in ölümü ile büyük bir üzüntü yaşayan komşusu Hatice Bayram, kendisiyle en son konuşmasını şöyle anlattı: “Şubat’ın 18’i kandil günü aradı beni, sabah 09.00 sıralarında. Bende sabah sabah niye arıyorsun dedim, kandil için arıyorum dedi. Mayko derdi bana, kandilin mübarek olsun dedi. Üzgündü biraz ağladı, sinirleri bozuktu herhalde. O günden sonra hiç görmedim ama bakıyordum arabasını genelde sokağa park ederdi hiç arabasını da görmedim” dedi.

“Umre görevim var, onu yapacağım”

Miraş Güneş’in sık sık görüştüğü bir başka komşusu Ali Eken de son görüşmesini şöyle anlattı: “Bize geldi, kahve içmiştik. Daha sonra ağlamaya başladı. Dert yanıyordu, bende nasıl istiyorsan öyle hareket et dedim. Hayat senin hayatın, bizler sana elimizden geldiğince yardımcı oluruz dedim. En son görüşmemiz o şekilde olmuştu. ‘Umre işim var, o görevimi yapacağım’ dedi. Bayramlarda da her türlü yardımını yapıyordu. Hiç kimseye karşı kötülüğü olmadı. En kısa zamanda bu olayın kim ya da kimler tarafından yapıldıysa çözülmesini isterim.” (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER