A3 Haber

Pervin Buldan: Nevruzun barışa ve demokrasiye vesile olmasını temenni ediyoruz

Pervin Buldan: Nevruzun barışa ve demokrasiye vesile olmasını temenni ediyoruz

Pervin Buldan: Nevruzun barışa ve demokrasiye vesile olmasını temenni ediyoruz
Mart 12
14:56 2021

2021 Nevruzu için Diyarbakır’da bir araya gelen partiler nevruz deklarasyonu açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ” Nevruzun barışa ve demokrasiye vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.

A34 Haber Merkezi | 2021 nevruzu için Diyarbakır’da bir araya gelen partiler toplantı sonrasında nevruz deklarasyonunu açıkladı. Deklarasyonun Kürtçesini PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Türkçesini ise DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz okudu.

Bahar nevruzu, nevruz direnişi, direnişin de özgürlüğü getirdiğini belirten Aydeniz, “Her nevruzda Kürt milletinin özgürlük mücadelesi daha fazla canlanıyor ve güçleniyor. Nevruz Kürt halkına bir armağan, dünyadaki tüm mazlum halklar ve ezilenler için özgürlüğün ve haksızlık ve zorbalık karşısında mücadele etmenin tarihi bir sembolüdür. 2021 Newroz’unu ‘ Bizler Newroz ateşiyle direneceğiz, başaracağız’ sloganıyla kutluyoruz. Newroz kardeşlik bayramı, barışın süsü, birlikteliğin inancı, baharın selamı ve özgürlüğün müjdecisidir” dedi.

“Pandemi şartlarında nevruzu kutlayacağız”

Daha sonra açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, geçen yıl pandemi nedeniyle kutlanamayan nevruzu, bu yıl kutlayacaklarını açıkladı. Pandemi koşullarını ve halkın sağılığını gözeteceklerini belirten Buldan şöyle konuştu: “2021 nevruzunun tüm dünya halklarına barışı, özgürlüğü, kardeşliği ve demokrasiyi getirmesini yürekten temenni ediyorum. Dünya halklarının en fazla demokrasiye, özgürlüğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bir süreçte, bir dönemde pandemi koşullarında 2021 nevruzunu kutlayacağız bu dönem. Geçen sene hastalıktan kaynaklı nevruzumuzu kutlayamadık ama bu dönem elbette ki pandemi şartlarını da gözeterek, halkımızın sağlığını gözeterek, Orta Doğu halklarının kadim bayramı olan nevruz bayramını coşkuyla, barışa ve demokrasiye vesile olması temennisiyle kutlayacağız.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER