A3 Haber

65 yaş üstündekilere camide koronavirüs aşısı: Aşı camiye taşındı

65 yaş üstündekilere camide koronavirüs aşısı: Aşı camiye taşındı

65 yaş üstündekilere camide koronavirüs aşısı: Aşı camiye taşındı
Mart 13
17:25 2021

İstanbul’un Avcılar ve Bahçelievler ilçelerinde 65 yaş üstündekilere camide koronavirüs aşısı yapmaya başladı.

A3 Haber Merkezi | İstanbul’un Avcılar İlçe Sağlık Müdürlüğü, randevu almada zorlanan 65 yaş üstündekilere öğle namazının ardından camide koronavirüs aşısı yapmaya başladı. Belirlenen camilerde öğle namazı saatinde görevlendirilen ekipler camiye gelen henüz aşı olmamış veya ikinci aşı zamanı gelen 65 yaş üstündekileri aşılamaya başladı.

Avcılar Sağlık Müdürü Turgut Çalışkan görevlilerin her gün öğle namazının ardından durumu uygun olan yaşlılara anında aşılarının yapılacağını söyledi. Camide namazlarını kıldıktan sonra Merkez Ulu Camii’nin avlusundaki çay ocağına gidenler, buradaki görevlilere kimliklerini ibraz ettikten sonra sistemde görünen aşılarını olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

“Hastaneye gidemeyenlere ulaşılması hedefleniyor”

İstanbul Bahçelievler’de de çeşitli nedenlerden dolayı aşı yaptırmak için hastanelere gidemeyen 65 yaş üstü vatandaşlar için Bahçelievler Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Bahçelievler’de bulunan Şirinevler Ulu Camii’nin avlusuna Covid-19 aşı uygulama noktası kuruldu.

Mobil uygulamayla, aşı yaptırma yaşı gelip de hastaneye gidemeyenlere ulaşılması hedefleniyor. İğneden korktuğu için bugüne kadar aşı olmadığını söyleyen 73 yaşındaki Yusuf Gültekin Güllüce, “Camiden çıkınca kalabalığı gördüm, biraz cesaretlendim. Buraya gelmeseler aşı olmayacaktım” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER