A3 Haber

Dışişleri Bakanlığı: Hak ve özgürlük mücadelesinden ödün vermeyen Suriye halkını selamlıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Hak ve özgürlük mücadelesinden ödün vermeyen Suriye halkını selamlıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Hak ve özgürlük mücadelesinden ödün vermeyen Suriye halkını selamlıyoruz
Mart 14
16:31 2021

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bu şartlar altında dahi hak ve özgürlük mücadelesinden ödün vermeyen Suriye halkını selamlıyor, hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” denildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye savaşının 10. yılı vesilesiyle yapılan yazılı açıklamada, “Suriye halkının demokrasi, adalet, hak ve özgürlük talebiyle başlattığı barışçıl gösterilere rejim güçlerince baskı ve şiddetle karşılık verilmesini izleyen on yılda, yarım milyon masum sivilin hayatını kaybettiği” söylendi.

Açıklamada, “Suriye’nin siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına büyük önem atfeden Türkiye’nin ateşkesin muhafazası, sığınmacıların güvenli ve gönüllü geri dönüşlerinin sağlanması için verdiği mücadele” belirtildi.

“Terör örgütlerine müsamaha edilmeyecek”

“Türkiye’nin aynı zamanda Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve kendi milli güvenliğine varoluşsal tehdit oluşturan IŞİD ve PKK/YPG bile mücadelesini kararlılıkla yürüteceği” söylenen açıklamada, “Terör örgütlerinin ayrılıkçı gündemlerini meşrulaştırmaya dönük gayretlere müsamaha edilmeyecektir” denildi.

Açıklamada, “Türkiye’nin, tarih boyunca sürdürdüğü hamiyetperver anlayışla 3.7 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapmakta ve acil ihtiyaçlarının karşılanmasında öncü rol üstlenmekte olduğu” söylendi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Bu şartlar altında dahi hak ve özgürlük mücadelesinden ödün vermeyen Suriye halkını selamlıyor, hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Türkiye’nin devleti ve milletiyle Suriyeli kardeşleriyle dayanışma kararlılığını yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER