A3 Haber

CHP’li Öztunç’tan pandemide suya zam yapan AKP’li başkana sert tepki: Vatandaşın cebinden elini çek

CHP’li Öztunç’tan pandemide suya zam yapan AKP’li başkana sert tepki: Vatandaşın cebinden elini çek

CHP’li Öztunç’tan pandemide suya zam yapan AKP’li başkana sert tepki: Vatandaşın cebinden elini çek
Mart 15
16:11 2021

CHP’li Ali Öztunç, pandemi döneminde suya çifte zam yapan AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e tepki gösterirken, “Kahramanmaraş’a gelmiş en beceriksiz, en yeteneksiz ve zam şampiyonu belediye başkanıdır. Yazıktır, günahtır. Borç ödeyeceğim diye Kahramanmaraşlının cebini soymaya hiç gerek yok. Bunu yapacağına başka tasarruflar yap. Bunu yapacağına bankamatik memurların, bankamatik işçilerin işlerine son ver. Hayrettin Güngör vatandaşın cebinden elini çek artık” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, pandemi döneminde Kahramanmaraş’ta suya yapılan zama ilişkin konuştu. Suya doğrudan ve dolaylı olarak iki kere zam yapıldığını açıklayan Öztunç, şöyle dedi:

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yeni bir zama imza attı. Hem doğrudan bir zam yaptı hem de dolaylı bir zam gerçekleştirdi. Su fiyatlarına iki defa zam yapmış oldu. Bakın su fiyatları, yedinci ayın biri 2020 yılı itibarıyla, ton fiyatı 3 lira 91 kuruşken şimdi 4 lira 44 kuruş oldu. Bu doğrudan zam. Bir de örtülü bir zam yaptı. Örtülü bir kazık attı. Bir uyanıklık yaptı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör. Ne mi yaptı? Daha önce birinci kademe, 20 tona denk geliyordu. Yani dört kişilik bir aile 20 ton su kullandığı takdirde 3 lira 91 kuruştan su fiyatı ödüyordu. Şimdi 20 tonu 15 tona çekti. Yani dört kişilik bir aile, 15 tona kadar kullandığı su için 4 lira 44 kuruş para ödeyecek. Ton başına… 15 ton ile 20 ton arasındaki 5 tonun farkını 2. kademeye aktardı. Böyle 2. kademe su fiyatları da 6 lira 40 kuruş oldu. Yani Kahramanmaraşlılar, 2 lira daha fazla ödeyecekler. Kademeyi 20 tondan 15 tona düşürerek 5 tonluk bir kazanç elde ediyor. Bu da yıllık 8 milyon lira, Kahramanmaraşlılar’ın cebinden alınması demek. Açıktan zam yapıyor. Bir de örtülü zam yapıyor. Kademeyi 20 tondan 15 tona çekerek çaktırmadan zam yapmış oluyor.”

“Borç ödeyeceğim diye Kahramanmaraşlının cebini soymaya hiç gerek yok”

Öztunç, Hayrettin Güngör’e tasarrufu başka yerlerden yapması gerektiğini söylerken, şunları dile getirdi:

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’a gelmiş en beceriksiz, en yeteneksiz ve zam şampiyonu belediye başkanıdır. Yazıktır, günahtır. Borç ödeyeceğim diye Kahramanmaraşlının cebini soymaya hiç gerek yok. Bunu yapacağına başka tasarruflar yap. Bunu yapacağına bankamatik memurların, bankamatik işçilerin işlerine son ver. Hayrettin Güngör vatandaşın cebinden elini çek artık.” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER