A3 Haber

HDP’li Sancar: Çürüme ve yozlaşmayla toplumu sürüye dönüştürmeye çalıştırıyorlar

HDP’li Sancar: Çürüme ve yozlaşmayla toplumu sürüye dönüştürmeye çalıştırıyorlar

HDP’li Sancar: Çürüme ve yozlaşmayla toplumu sürüye dönüştürmeye çalıştırıyorlar
Mart 16
13:12 2021

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu. Sancar, “Ortada yalnızca siyasi bir sorun yok, ahlaki bir sorun var. Çürümüşlük var. Bu çürüme ve yozlaşmayla toplumu sürüye dönüştürmeye çalıştırıyorlar” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis’te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözlerine Halepçe Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anarak başlayan Sancar, “Bu bir soykırımdır” dedi. Sancar, uluslararası kamuoyuna Halepçe’nin ‘soykırım’ olarak tanınması çağrısında bulundu.

Sancar’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • 16 Mart aynı zamanda Beyazıt katliamının yıl dönümüdür. O günün zihniyetini canlandırmaya çalışanların nasıl bir pervasızlıkla hareket ettiklerini görebiliriz.
  • Pandemide hiç tereddüt etmeden çalışan bütün sağlık emekçilerini bir kez daha minnetle selamlıyorum.
  • Pandemi dönemiyle birlikte işsizlik devasa boyuta ulaştı. Artık TÜİK bile bu gerçekleri gizleyemez hale geldi. Atıl adı altında işsizliğin yüzde 30’lara vardığını itiraf etmek zorunda kaldılar.
  • Ortada yalnızca siyasi bir sorun yok, ahlaki bir sorun var. Çürümüşlük var. Bu çürüme ve yozlaşmayla toplumu sürüye dönüştürmeye çalıştırıyorlar.
  • Bugün bu ülkede 10 kişiden 7’si borç batağında. Halkı, esnafı desteklemeyi bir kenara bırakın her şeye neredeyse yüzde yüz zam yapıldı. Bu iktidar, bir senede sadece ekonomiyi değil eğitimi de çökertti. Birçok öğrenci yoksulluktan, alt yapı yetersizliğinde EBA’ya ulaşamadı. Yapılan açıklamaları insanlarla alay etmekten başka bir anlama gelmiyor.
  • Her gün Covid-19 tabloları açıklanıyor. Bu tabloların tek bir itirafı var; kötü yönetim.
  • İnsan Hakları Eylem Planı’nın tek bir anlamı var; insan haklarının nasıl çökertildiğini itiraf ediyorlar.
  • Ekonomi Reformu da “Biz ekonomiyi çökerttik, size de itiraf ediyoruz” demektir. Bu düzenden vazgeçemezler. Her gün yalanlarını yaymak için yandaş medyayı ayakta tutmak zorundalar. İtirafları sadece göz boyamadır. Bu planlardan halkın yararına hiçbir şey çıkmayacağını, zulüm ve talan düzeninin devam edeceğini açıklıkla görelim.

“Artan zamlar konuşulmasın diye, ‘düşmanlar ve tehditler’ üretiliyor”

  • Kapanan iş yerleri konuşulmasın diye HDP’nin kapatılması tartışılıyor. Artan zamlar konuşulmasın diye, ‘düşmanlar ve tehditler’ üretiliyor. İşsizliği, enflasyonu, doları düşüremediklerinde yargıyı, polisi devreye sokuyorlar, toplumsal muhalefete dönük operasyonlar yapılıyorlar. Bir iktidar seçim kanunlarıyla oynama ihtiyacı duymaya başladıysa biliyor ki kaybetmiştir. Halkın desteğiyle iktidar olamadıklarını görenler, ‘halkın desteği olmadan da çoğunluğu nasıl elde ederiz’ diye cinlikler peşinde koşmaya başlarlar.
  • Bizim gündemimizde ne kapatma var ne fezlekeler var. Ne yaparlarsa yapsınlar yolumuza devam edeceğimizi herkes buradan bir kez daha duysun. Bizim gündemimiz halktır, barıştır, demokrasidir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER