A3 Haber

Devlet Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı seçildi

Devlet Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı seçildi

Devlet Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı seçildi
Mart 18
14:48 2021

MHP’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı’nda oy kullanan 1277 delegenin tamamının oyunu alan Devlet Bahçeli yeniden Genel Başkan seçildi. Bahçeli, 18 Mayıs 1997 tarihinden bu yana MHP Genel Başkanlığı görevinde bulunuyor. MHP’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı, “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik”, “Kazanan Türkiye olacak” temasıyla yapılıyor.

MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda yapılıyor. Kongre salgın nedeniyle misafir izleyici olmadan yapılsa da salonun en üst koltukları hariç tüm bölümleri partililerce dolduruldu. Davet edilmedikleri için CHP, İYİ Parti ve HDP’den isimler kurultayda yer almazken; AKP’den ise üst düzey heyet katıldı. Kongre salonuna, partinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin büyük posteri yer aldı. Salona asılan pankartlarda ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasında “Cumhur İttifakı” vurgusu yer aldı. Bahçeli, konuşmasından sonra da AKP’li heyet ile kısa süreli sohbet etti. Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından 1997’den beri genel başkan olan Devlet Bahçeli, tek aday olarak kurultaya girdi. Partinin kayıtlı 1400 delegesi için 58 kabin 29 sandık kuruldu. Oy kullanan 1277 delegenin tamamının oyunu alan Bahçeli, yeniden MHP Genel Başkanı seçildi.

MHP’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı, “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik”, “Kazanan Türkiye olacak” temasıyla Ankara Spor Salonu’nda bugün 10.00’da başladı. Kongre, Covid-19 salgını nedeniyle misafir izleyici olmadan yapılsa da delege, milletvekili, parti yöneticisi, siyasi davetliler ve danışman ile basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşiyor. Salonun en üst koltukları hariç tüm bölümleri partililerce dolduruldu. Kurultaya katılan delege ve basın mensupları önceki günlerde Covid-19 testi yaptırdıktan sonra salona alındılar.

AKP’den üst düzey katılım

CHP, İYİ Parti ve HDP yönetimi kurultaya davet edilmedi. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Mehmet Özhaseki ve Jülide Sarıeroğlu AKP’yi temsilen kurultaya katıldılar. BBP, DSP, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi, Makedonya Türk Demokratik Partisi’nden de heyetler kurultaya katıldı.

Salonda da “ittifak” pankartları

Ankara Spor Salonu’nun etrafındaki bulvar, cadde ve sokaklara MHP’nin bayrakları asıldı. Salona partinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin büyük boy posteri yer aldı. “Cumhur İttifakı’nda birlik, Türkiye’de dirlik”, “Birlikte başardık 1923, birlikte başaracağız 2023”, “Türk devletinin istiklali, Türk gençliğinin istikbali”, “Safımız belli, tarafımız belirgin, sevdamız minnettir”, “Türk gençliği tek yürek, büyük Türkiye kutlu dilek”, “Terörle mücadele andımız, milli beka ahdımız”, “Cumhur İttifakı milli iradenin güvencesidir” yazılı pankartlar ile salonun etrafı çevrildi. Bahçeli’nin Türk Bayrağı öperken görüntüsü ile “Benim aklım hep Türkiye’dedir” yazısının yer aldığı büyük poster de salonun köşesinde yer aldı. Salonda sık sık “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” sloganı atıldı.

Anıtkabir’i ziyaret

Kurultayın Çanakkale Zaferi yıldönümünde yapılması nedeniyle Anıtkabir ve Türkeş’in Anıtmezar’ını da MHP’den bir heyet ziyaret etti. İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu başkanlığındaki heyette; yurdun dört bir köşesini temsil etmesi için TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Ardahan İl Başkanı Hülya Davutoğulları, Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli yer aldı.

Bahçeli’den Erdoğan için “o muhterem isim”

Konuşmaların yapıldığı kürsüye dört dezenfektan cihazı yerleştirildi. Devlet Bahçeli, konuşmasında sık sık “Cumhur İttifakı” vurgusu yaptı. Bahçeli, CHP ve İYİ Parti’ye yüklenirken “2023’te cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o muhterem isim Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın HDP’nin kapatılma istemiyle hazırladığı iddianameyi Anayasa Mahkemesi’ne göndermesine ilişkin Bahçeli, “Bu gelişme milletin yüreğine su serpmiştir. Hiç kimse aklından çıkarmasın ki, biz şehitlerimizin davacısıyız, biz hakikatin tarafındayız” dedi. Bahçeli, HDP’nin kapatılmasını “namus görevi” olarak nitelendirdi.

Bahçeli, konuşmasının ardından da AKP’li heyet ile kısa süreli sohbet ettikten sonra basın mensuplarının bulunduğu alana gelerek tek tek selamlaştı.

Bahçeli, yeniden genel başkan

Merkez Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Mali Raporları oy birliği ile kabul edildi. Kurultay’da Divan Başkanlığı’nı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yaptı. Semih Yalçın üst üste üç defa Divan Başkanı olarak görevlendirilerek bir ilke imza attı.

Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından 1997’den beri genel başkan olan Devlet Bahçeli, tek aday olarak kurultaya girdi. Bahçeli’nin 1277 oy ile yeniden genel başkan koltuğuna oturdu.

Partinin kayıtlı 1400 delegesinden 1277’si kongreye katılarak, 58 kabin 29 sandıkta oy kullanıyor. Delegeler, 75 asil 25 yedek üyeli Merkez Yönetim Kurulu ile 9 asil 5 yedek üyeli Merkez Disiplin Kurulu’nu seçecek. Kurultay sonrasında Merkez Yönetim Kurulu içinden Başkanlık Divanı seçilecek. Kurultayda tüzük değişikliğine gidilmeyecek.

İlk kez 81 il kongresi tamamladı

MHP tarihi boyunca ilk defa bu dönemde 81 il başkanlığı il kongresini tamamladı. Türkiye’deki bütün iller üst kurulda temsil ediliyor. Genel merkez delegesi olmayan ve temsil edilmeyen il yok. Bu noktaya yine bir ilk olarak 920 ilçe 81 il kongresi yapılarak gelindi. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER