A3 Haber

Kuran kursunda 20 çocuk Covid-19’a yakalandı!

Kuran kursunda 20 çocuk Covid-19’a yakalandı!

Kuran kursunda 20 çocuk Covid-19’a yakalandı!
Mart 18
22:50 2021

Elazığ Müftülüğü’ne Bağlı Harput Hacı Hamdi Başaran Yatılı Erkek Kuran kursunda 70 kişiye yapılan koronavirüs testinden, 20 çocukta pozitif vakaya rastlandığı öğrenildi.

Elazığ Müftülüğü’ne bağlı Harput Hacı Hamdi Başaran Yatılı Kuran kursunda yapılan 70 civarında koronavirüs testi sonrasında 20 öğrencide pozitif vakaya rastlandı. Filyasyon ekiplerinin, söz konusu kursta bulunanların başka kişi ya da kişilerle temaslı olabileceği gerekçesiyle gün içerisinde 500’ün üzerinde koronavirüs testi yaptığı öğrenildi.

Sözcü’nün haberine göre, konuyla ilgili yetkililer tarafından  yapılan açıklama şunlar kaydedildi:

  • Kur’an kursundaki 20 öğrencide koronavirüs vakasına rastlandı ancak mutant virüs değil. Covid-19’a yakalanan o öğrencilerimiz de şu anda karantinada.
  • Kentimizde vakaların artış nedeni vatandaşlarımızın süreçten dolayı biraz rahatlaması ve mobilizasyon artması dolayısıyla vatandaşların tedbirlerinin gevşemesi maalesef vaka sayılarının artmasına neden oldu.
  • Şu an sarı tablodayız ama vaka artışları böyle devam ederse biz turuncuya dönebiliriz. Biz bu konuyla ilgili tedbirlerimizi sıkı bir şekilde almaya devam ediyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER