A3 Haber

Nevruz’da binler bir araya geldi: Faşizm yenilecek direnen halklar kazanacak

Nevruz’da binler bir araya geldi: Faşizm yenilecek direnen halklar kazanacak

Nevruz’da binler bir araya geldi: Faşizm yenilecek direnen halklar kazanacak
Mart 20
17:46 2021

İstanbul’da Nevruz kutlaması için binler alana akın etti. Alandan barış talebi yükseltilerek “Biliyoruz, inanıyoruz ve gerçekleştireceğiz: Faşizm yenilecek direnen halklar kazanacak” denildi.

A3 Haber Merkezi |Nevruz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” sloganıyla düzenlenen İstanbul Nevruz’u, Yenikapı Miting Meydanı’nda yapıldı. Binlerce insan Nevruza akın etti. Kutlamanın yapıldığı ve Kürtçe-Türkçe “Nevruz ateşiyle direnelim özgürleşelim” ve “Nevruz kadınların özgürlük isyanıdır” yazılı dev pankartların asıldığı alana, dokuz dilde “Nevruz kutlu olsun” pankartları asıldı.

Kutlamaya HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, HDP milletvekilleri Musa Pir ve eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder katıldı.

“Gergerlioğlu yalnız değildir”

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi, HDP’ye açılan kapatma davası ve son olarak gece yarısı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesinden çıkılmasına tepki gösterilen açıklama, sık sık “Gergerlioğlu yalnız değildir, HDP halktır halk burada” sloganlarıyla kesildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Sözün ve sözde de olsa demokrasinin bittiği yerdeyiz. Hukuk yok… Anayasa yok… Ülkenin tüm demokratik değerlerine, tüm hak ve özgürlüklere büyük bir saldırı var… Ancak şu iyi bilinmeli ki, barış, adalet, eşitlik ve demokrasiden yana güçler olarak bu faşist saldırılara asla boyun eğmeyeceğiz. Üzerimize örtülmeye çalışılan bu karanlığa asla teslim olmayacağız.

Hak mücadelelerinden vaz geçmeyen işçiler, özerk üniversite isteyen öğrenciler, kayyum belediyelerini kabul etmeyen kentler, fezlekeleri yırtan vekiller, İstanbul Sözleşmesini savunan kadınlar. LGBTİ+ bireyler, Covid-19’a kurban edilmeyi reddeden emekçiler olarak bu zorbalığın karşında durabildiğimizi gördük ve gösteriyoruz. İktidarın bütün baskılarına karşı en büyük gücümüz bu büyük direnme gücümüz, inadımız ve direnişlerimizi birleştirebilme yeteneğimiz, direniş kardeşliğimizdir.

Türkiye’deki iktidarın ülkeyi, halkı bütün cephelerde yıkıma sürükleyen faşist ve saldırgan politikalarının son bulması ve Kürt sorununun eşit haklar temelinde demokratik barışçıl çözümü için hep birlikte direnişlerimizin ve mücadelelerimizin üzerinde halklarımızın demokrasi kalesini yükseltelim.

Biliyoruz, inanıyoruz ve gerçekleştireceğiz: Faşizm yenilecek direnen halklar kazanacak.

Konuşmalarının ardından nevruz ateşi yakıldı. Vatandaşlar müzik eşliğinde halay çekti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER