A3 Haber

“Siz Ermeniler pisliksiniz” diyen Murat Övüç beraat etti!

“Siz Ermeniler pisliksiniz” diyen Murat Övüç beraat etti!

“Siz Ermeniler pisliksiniz” diyen Murat Övüç beraat etti!
Mart 23
14:39 2021

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç, yayınladığı bir videoda “Seni pis Ermeni seni… Siz Ermeniler pisliksiniz!” ifadeleri nedeniyle yargılandığı davadan beraat etti. Övüç duruşmada , “Sözlerim Kim Kardashian’a yöneliktir” dedi.

Sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolarla ün kazanan Murat Övüç, Ermenilere hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada beraat etti. Övüç hakkında, bir videoda “Seni pis Ermeni seni… Siz Ermeniler pisliksiniz!” demesinin ardından  dokuz aydan bir buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Murat Övüç sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Ermenilere yönelik söylediği sözler nedeniyle, “Halkın bir kesimini ırk temelli aşağılama” suçundan yargılandı. İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Murat Övüç, avukatı ve müşteki Simon Çekem geldi.

“Sözlerim Kim Kardashian’a yöneliktir” 

ANKA’nın haberine göre, Murat Övüç savunmasında, “Videonun tamamı incelendiğinde Türkiye’deki Ermenilerin benim kardeşim olduğunu, onlara yönelik bir söylemim olmadığı anlaşılacaktır. Sözlerim Kim Kardashian isimli televizyon yıldızına yöneliktir. Bu şahıs köklerimize ve Osmanlıya hakaret ettiği için böyle bir tepki verdim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

“Sözleriyle atılı suç işlemiştir”

Müşteki Simon Çekem ise “Sanık, ‘Pis Ermeniler’ şeklinde sözler kullanarak atılı suçu işlemiştir. Falanca insan pistir dememiştir. Paylaşım içeriği açıktır. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Ancak mahkeme, sanığın Ermenilere yönelik sözlerinden dolayı hakkında açılan davada beraatına karar verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER