A3 Haber

Cumartesi yasakları 58 ile geri geldi

Cumartesi yasakları 58 ile geri geldi

Cumartesi yasakları 58 ile geri geldi
Mart 29
20:30 2021

Covid-19 risk değerlendirme haritasına göre İstanbul, Ankara ve İzmir çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride yer aldı. Türkiye genelinde düşük riskli (mavi) kategoride yer alan tek il Şırnak oldu. Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak, Kovid-19’da orta riskli (sarı) iller oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından illerin güncel koronavirüs haritasını paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın toplantısında duyurduğu risk haritasını sosyal medya hesabından paylaştı.

58 il kırmızıya döndü

58 ilin kırmızıya döndüğü harita hakkında açıklama yapan Koca, ”İllerimizin risk durumunu gösteren son haritamız. Virüs gücünü kaybetmiş değil. Bu haritayı maviye çevirmek elimizde. Aşı programı toplum bağışıklığını sağlayana kadar mücadele etmeliyiz. Zor olanı aştık kolay olanı kaybetmeyelim” ifadelerini kullandı.

​Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre İstanbul, Ankara ve İzmir çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride yer aldı. Türkiye genelinde düşük riskli (mavi) kategoride yer alan tek il Şırnak oldu. Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak, Kovid-19’da orta riskli (sarı) iller oldu.

Cumartesi yasakları geri döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yeni koronavirüs kararlarını açıkladı.

Erdoğan, 81 ilin yeni koronavirüs risk haritasını paylaşarak, “Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller, nüfusumuzun yüzde 80’ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05.00 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir” ifadelerini kullandı.

Kafeler kapanacak mı?

Erdoğan açıklamasında “Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek” ifadesini kullandı.

Ramazan’da yeme içme yasağı

Erdoğan ayrıca Ramazan ayı ile ilgili ‘fedakarlık yapacağız’ diyerek, “Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız. Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Yine ramazan boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecektir” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER