A3 Haber

Akşener’den Erdoğan’a: Saçmalama konusunda çıtayı uzaya çıkardı

Akşener’den Erdoğan’a: Saçmalama konusunda çıtayı uzaya çıkardı

Akşener’den Erdoğan’a: Saçmalama konusunda çıtayı uzaya çıkardı
Mart 31
11:14 2021

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, görevinden istifa eden eski Hazine ve Maliye Bakanı damat Berat Albayrak’ın yeni bir görevle geri döneceği yönünde siyaset kulislerinde konuşulan iddialara sert tepki gösterirken, “Sayın Erdoğan saçmalama konusunda çıtayı uzaya çıkardığından kesin konuşamıyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Ramazan ayı tedbirlerine ilişkin tepki gösteren Akşener, “Sizin lebaleb kongrelerdeki keyfiniz Allah’ın sofrasından daha mı kıymetliydi? Lokantalarda, kafelerde 3-5 kişi bir araya gelince salgın yayılıyor da kongrelerinde virüs tatile mi çıkıyordu. Bu vicdansızlığınıza yazıklar olsun” dedi.

Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle:

  • Bugün biri damat bakan ile ekonomi kavramını aynı cümle içinde kullansa dolar fırlıyor. Kendisinin ekonomi yönetimi kariyerinde hazinenin 128 milyar dolarlık rezervi eritmiş, Türk lirası kula dönmüş, işsizlik, faiz, enflasyon artmışken, bu işi beceremeyen bir insanın tekrar bu konularla anılmasını saçma buluyorum. Sayın Erdoğan saçmalama konusunda çıtayı uzaya çıkardığından kesin konuşamıyorum.
  • Bu gece yarısı operasyonu sonucunda Türk lirası dolar karşısında yüzde 15’e yakın değer kaybetti. Madem yeni başkan aynı politikaları sürdürecekti neden bizi bir gecede yüzde 15 fakirleştirdin? Merkez Bankası başkanı değişiminin sebebi ekonomi değil, Türkiye AK Parti içindeki çekişmelere kurban ediliyor.
  • Bu maliyeti hepimiz ödeyeceğiz, bir tek onlar ödemeyecek. Biz İYİ Parti olarak Merkez Bankası’nın bağımsızlığını önemsiyoruz. Meclis’e kanun teklifi de verdik.

Kürşat Ayvatoğlu açıklaması

  • Bu iktidarın Türkiye’ye vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Çünkü milleti değil koltuğu dert ediyorlar. Ahlak, erdem ve doğruluk AK Parti Genel Merkezi ve Saray’ın kapısından giremiyor. Peygamber efendimizin yolundan saptıklarından beri iktidarları dikiş tutmuyor.
  • Ahlaksızlığı büyüklerinden bir genci elbette linç edecek değilim. Benim meselem kendini bu çarpık zihniyete teslim etmiş gencimiz değil. Benim meselem o gencimiz de dahil tüm gençlerimizi bu zihniyetin yarattığı ahlak erozyonundan korumak. O gencimiz ‘AK Parti’de görev alırsam daha çok kazanmamın önü açılır diye düşündüm’ diyor. Ne acı değil mi?
  • Bu çarpık zihniyeti bu topraklardan silene kadar yılmadan mücadele etmek zorundayız.

“Lokantalarda 3-5 kişi bir araya gelince salgın yayılıyor da kongrelerinde virüs tatile mi çıkıyordu”

  • Sayın Erdoğan, 2 gün önce pandemiye karşı bazı önlemler açıkladı. Ramazan ayında toplu iftar yasakmış, doğru bir karar. Ama sormak istiyorum. Sizin lebaleb kongrelerdeki keyfiniz Allah’ın sofrasından daha mı kıymetliydi? Lokantalarda, kafelerde 3-5 kişi bir araya gelince salgın yayılıyor da kongrelerinde virüs tatile mi çıkıyordu. Bu vicdansızlığınıza yazıklar olsun.
  • Ankara’daki salona doldurulan binlerce korona elçisi ülkemizin dört bir yanına dağıldı ve sonuç ortada. Bu suçun asıl failine cezayı kim kesecek?

“Bakanları utanıyor, sayın Erdoğan utanmıyor”

  • Milletimiz aşı nerede diye soruyor, siz gökyüzüne bakıp ıslık çalıyorsunuz. Bu beceriksizliğin hesabını kim verecek? İçişleri Bakanı lebaleb kongrelerden beri ortada yok, Sağlık Bakanı utancından kongreye bile gelemedi. Bakanları utanıyor, sayın Erdoğan utanmıyor.
  • Kim ne derse desin o sözleşme hala geçerlidir. Yöntem de açıklanan karar da geçersizdir. Sayın Erdoğan, burası muz cumhuriyeti değil. Burası memleketi benzetmeye çalıştığın 3. dünya ülkesi de değil. Aklını başına devşir, böyle şımarıklık olmaz. Böyle ülke yönetilmez.
  • Cuma namazı çıkışı kadınları tehdit eder gibi ‘önünü arkasını karıştırmayın’ diyor. Şu tarza bakar mısınız? Emrin olur ağam. Bu tehditler kadınlara sökmez sayın Erdoğan. Sen ‘O iş bitti’ dediğinden beri 7 kadınımız öldürüldü. O iş kadınlar bitti demeden bitmez sayın Erdoğan.
  • İlle de Kanal, inadına Kanal diye tutturdu gidiyor. İlla bir Kanal açacaksan GAP’ta sulama kanalları aç. Çiftçimiz de ülkemiz de zenginleşsin. 40 yılda bu memlekete bir hayrın dokunsun. Ama nafile. Çünkü doğa umrunda değil.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine sert tepki

  • Buradan çok net vurgulamak istiyorum kim ne derse desin şunu herkes bildin ki o sözleşme hâlâ geçerlidir. Yöntem de açıklanan karar da hem hukuken hem siyaseten geçersizdir. Sayın Erdoğan burası Muz cumhuriyeti değil muhterem burası benzetmeye çalıştığın üçüncü dünya ülkesi de değil .Burası Büyük Türkiye Cumhuriyeti aklını başına devşir böyle şımarıklık olmaz böyle devlet yönetilmez. Sonrası bir de çıkış cuma namazı sonrasında kadınlarımızı tehdit eder gibi diyor ki ‘O iş bitti önünü arkasını kurcalamayın’ Şu tavra bakar mısınız! Emrin olur ağam!  Bu tehditler kadınlara sökmez sayın Erdoğan. Elinden geleni ardına koyma!. Tecavüze, dayağa , iftiraya boyun eğmemiş o kadınlar senin tehitlerine hiç boyun eğmez.
  • Attığın o imzadan sonra ne oldu biliyor musun? 5 aylık hamile Sezen bıçaklanarak katledildi. Söyle bakalım o iş bitmiş mi sayın Erdoğan. Adli tıp raporunu önüne koysunlar , iste ve ona bak. O bebeğe kaç bıçak darbesi düşüyormuş bir bak bakalım. 15 yaşında evlendirilmiş, 16 yaşında hamile kalmış 17 yaşında evlendirilmiş bu çocuğun canına nasıl vicdansızca kıymışlar bir gör. Gör de söyle o iş bitmiş mi sayın Erdoğan? Bursa’daki 32 yaşındaki Necla 5 yaşındaki kızının önünde silahla vurularak öldürüldü. Söyle bakalım o iş bitmiş mi Sayın Erdoğan. Sen o iş bitti dediğinden beri 7 kadının canın akıydılar. Sen söyleyemezsin ben söyleyeyim o iş kadınlar bitti demeden bitmez Sayın Erdoğan. O iş kadınlara musallat olan bu ahlaksızlık bitmeden bitmez. O iş kadınlar sokakta korkmadan yürümeden bitmez. O iş kız ve erkek çocuklarımıza göz koyan sapıklar bitmeden bitmez. O iş o kokuşmuş zihniyetiniz bitene kadar bitmez.

Şentop’a “Montrö” tepkisi

  • Türk Milletinin iradesinin tecelligahı, Büyük Millet Meclisi’nin başkanı (Mustafa Şentop), çıktı ve dedi ki, “Cumhurbaşkanı isterse Montrö’den de çekilir.” Lafa bakar mısınız?… Bu lafı eden hukuk profesörüne bir bakar mısınız?… Meclis çiğnenmiş, milletin iradesi çiğnenmiş, sahip çıkacağına, ‘millet iradesi’ diyeceğine, “Hakimiyet milletindir!” diyeceğine, çıkmış, bir de üzerinde tepiniyor. Kurtuluş Savaşı’nı yapmış Gazi Meclis’in başkanı değil, Sanki, Saray’ın Meclis’teki irtibat bürosu şefi konuşuyor… Yazıklar olsun. Şimdiden uyarıyorum; aklınızdan bile geçirmeyin. Ege’deki adalarımıza çöken Yunanistan karşısındaki, ezikliğinizi gizlemek için Lozan’a, Kanal İstanbul saçmalığınıza kılıf uydurmak için de, Montrö’ye göz dikmeyin. Ne tarih, ne de kahraman ecdadımız sizi affetmez.

Ayrıntılar geliyor…

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER