A3 Haber

“Pet şişede idrar” iddiasını kabul eden Amazon özür diledi

“Pet şişede idrar” iddiasını kabul eden Amazon özür diledi

“Pet şişede idrar” iddiasını kabul eden Amazon özür diledi
Nisan 05
22:23 2021

İnternetten alışveriş tekeli Amazon, dağıtım yapan şoförlerinin zaman zaman idrarlarını plastik şişelere yapmak zorunda kaldığını söyleyen ABD’li bir siyasetçinin sözlerini yanlış bir şekilde yalanladığı için özür diledi.

Wisconsin eyaletinden Demokrat Partili siyasetçi Marc Pocan, bir Twitter mesajında Amazon’un hesabını etiketleyerek “Çalışanların sendikalaşmasını engelleyip idrarlarını şişelere yapmalarına zorlarken, saatte 15 dolar ücret vermek sizi ilerici yapmaz” yazmıştı.

Amazon’un resmi Twitter hesabından verilen yanıttaysa “Bu doğru olsa, kimse bizim için çalışmazdı” denildi.

Şirket şimdiyse, şoförlerin idrarlarını şişelere yapmak zorunda kaldığını gösteren kanıtların ortaya çıkmasının ardından özür diledi ve “Pocan’a bir özür borçluyuz. Tweet doğru değildi. Büyük şoför sayımızı hesaba katmadı ve yanlış bir şekilde ikmal merkezlerimize odaklanıldı” denildi.

Mesajda ayrıca, ikmal merkezlerinde çalışanların “istedikleri an” kullanılabilecekleri onlarca tuvalet olduğu da belirtildi.

Haber kuruluşları sayısız Amazon çalışanının, mesaideyken idrarlarını plastik şişelere yapmaktan başka çareleri kalmadığı yönündeki sözlerine yer verdi. Ayrıca hem ikmal merkezlerindeki hem de dağıtım şoförlerinin zorlu çalışma koşulları aktarıldı.

Amazon’un üst düzey yöneticilerinin bu durumdan haberdar olduklarını gösteren şirketin iç yazışmaları da ortaya çıktı.

Amazon’un geri adım attığı açıklamada ayrıca “Şoförlerin bazen trafikte ve kırsal yollarda tuvalet bulmakta zorlandığını biliyoruz ve bu durum özellikle Covid nedeniyle umumi tuvaletlerin kapanmasıyla yoğunlaştı” denirken, sorunun “sektör genelinde uzun süredir devam ettiği ve çözmek istedikleri” vurgulandı.

Demokrat Partili Marc Pocan ise Amazon’un özrünü reddetti ve “Bu benim meselem değil, yeterince saygı ve haysiyetle davranmadığınız işçilerinizin meselesi. TÜM işçilerinize yarattığınız yetersiz çalışma koşullarını kabul ederek işe başlayın ve herkesin sorunlarını çözün. Ve sonunda da müdahale etmeden, sendikalaşmalarına izin verin” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER