A3 Haber

Gözaltındaki emekli amirallerin avukatı: Yakışmadıkları yerdeler, son derece üzgünler

Gözaltındaki emekli amirallerin avukatı: Yakışmadıkları yerdeler, son derece üzgünler

Gözaltındaki emekli amirallerin avukatı: Yakışmadıkları yerdeler, son derece üzgünler
Nisan 06
22:36 2021

KRT TV’de yayınlanan Şimdiki Zaman programına katılan gözaltındaki emekli amirallerin avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, gözaltı süreci ve yaşananlara dair bilgiler verdi. Erol, “Yakışmadıkları yerdeler, bana acı ve üzücü geliyor. Onlar benim gözümde ülkenin göz bebeği, vatansever insanlar” dedi.

Cumartesi gecesi yayınlanan Montrö açıklaması nedeniyle gözaltına alınan emekli amirallerin avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, KRT’de yayınlanan Şimdiki Zaman programına katılarak açıklamalarda bulundu.

Emekli amirallerin gözaltına alınmasından üzüntü ve acı duyduğunu aktaran Erol, “44 yıl ceza avukatlığı yapmış biri olarak bana gerçekten acı ve üzücü geliyor. Onlar benim gözümde bu ülkenin gözbebeği vatansever insanlar. Bu konuda hassasiyetim çok büyük. Bugün yine yanlarındaydım. Oradaki emniyet mensubu arkadaşlar gayet kibar davranıyorlar ama yine de ben onları oraya yakıştıramıyorum” dedi.

Yaşları nedeniyle gözaltına alınmayan amirallerin ifadelerine henüz başvurulmadığını belirten Erol, şöyle konuştu:

  • Bugün, yaşları nedeniyle gözaltına alınmayan dört amiralin ifadelerinin pazartesi günü alınacağı yolunda da bir haber geldi. Aslında pazar günü verilen bir karar bu 4’üncü gün bitiyor.
  • Pazartesi günü bunlara gel demelerinin sebebini şu şekilde yorumluyorum iyi niyetimle, ‘nasıl olsa siz yaş nedeniyle ileri yaştasınız nasıl olsa ifadelerinizi alırız. Pazartesi gelseniz de olur’ şeklinde algılamak istiyorum.
  • Ama soruşturmayı yürüten savcı beyle yarın gidip görüşeceğim, tekrar uzatma var mıdır, yok mudur? Net bilgiyi yarın öğreneceğim.
  • Bir hukukçu olarak bana sorarsanız birinci gözaltı dört günlük süreyi bırakın, ikinci gözaltının hiç verilmemesi gerektiğini, adil yargılanma koşullarına da aykırı buluyorum.
  • Çünkü bu insanlar kaçacak, göçecek insanlar değil. Hatırlatmak istiyorum, Balyoz Davası sırasında da ellerinde çantalarıyla geldiler, her türlü şeyi göze alarak, asla hiçbiri de kaçmadı.

Emekli amiraller ne diyor?

Emekli amirallerin yaşanan durumu nasıl karşıladığı şeklinde soruya da Erol, “Son derece üzgünler. Böyle bir suçlamayı da hiç beklemediklerini söylüyorlar çünkü ortada bir suç olmadığını düşünüyorlar” yanıtını verdi.

Erol, şöyle konuştu:

  • Öncelikle bu bir bildiri değil, yani iktidarın anladığı şekilde bir bildiri değil. Öyle bir bildiri olması için arkasında kamu gücünü barındırması lazım.
  • Bunlar hepsi emekli amiraller, bunlar anayasal hakkını kullanmış insanlar, fikirlerini beyan etmişler. Bir de bunlar denizler, boğazlar, anlaşmalar, sözleşmeler konusunda Türkiye’de bilirkişi insanlar.
  • Bırakın uzmanlıklarını, bilirkişiler. Artı bir de Montrö konusunda hassasiyetleri çok büyük.
  • Sadece onların mı hassasiyetleri çok büyük, benim günlerce uykularım kaçıyor Montrö meselesi gündeme geldiğinden beri ben uyku uyuyamıyorum.

“Balyoz kumpasından kurtuluyorlar, nezarethaneye düşüyorlar!”

Erol konuşmasına şöyle devam etti: “Emekli olan bu insanların iddia edilen suçları işlemek için ellerinde hiçbir kuvvet, yetki, silah, araç-gereç yok. Peki (TCK) 316 bir suç için anlaşma, iyi güzel de suç için anlaşmanın unsurları uyuyor mu? Hayır, uymuyor. Önce bir araya gelip suç için anlaşmaları gerekiyor. Bu suç için bir araya gelip kullanacakları vasıtalar konusunda da anlaşmaları gerekiyor. Duyuruyu görünce çok önemli fırsat çıktı biz bunu değerlendirelim şeklinde maalesef üzerine gidildi. Anayasal hak tamamen çiğnendi. Pırıl pırıl amiraller, şu anda ülkenin ihtiyacı olan insanlar en verimli çağındaki insanlar, Balyoz’dan kurtuluyorlar, nezarethaneye düşüyorlar.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER