A3 Haber

İngiltere’de polis teşkilatı kaynıyor: Nazi, tecavüzcü, kadın katili polis haberleri rahatsızlık yarattı

İngiltere’de polis teşkilatı kaynıyor: Nazi, tecavüzcü, kadın katili polis haberleri rahatsızlık yarattı

İngiltere’de polis teşkilatı kaynıyor: Nazi, tecavüzcü, kadın katili polis haberleri rahatsızlık yarattı
Nisan 16
09:24 2021

İngiliz polis teşkilatının Nazi, kadın katili ve tecavüzcü polis haberleriyle başı dertte.

Yeni Posta’da Gözde Sapanlı imzasıyla yayımlanan haberde, Birleşik Krallık polis teşkilatı Metropolitan Polis MET’de görevli polis memurlarından biri, Nazi yanlısı terörist bir grubun üyesi olduğu tespit edilince tutuklandı. Medyada birinci sıradan verilen habere göre, söz konusu Nazi yanlısı grubun geçmişte bazı milletvekillerine suikast hazırlığında oldukları da biliniyordu ve grup üyelerinden bazıları tutuklanmış, diğerleri de takip ediliyordu. Yapılan araştırma sonucunda, grup üyelerinden birinin polis teşkilatı memurlarından biri olduğu ortaya çıkınca, polis polisi tutukladı.

Tecavüzcü de var

Teşkilattaki bir polis memurunun aslında bir terörist olduğunun ortaya çıkması, teşkilatı karıştırdı. Söz konusu haber medyada yayınlanırken, yaklaşık üç yıldır devam eden bir başka takiple ilgili bir gelişme yaşandı. Polis teşkilatı içindeki görevli iki kadın polis, bir başka erkek polis tarafından tecavüze uğramıştı, hem de polis istasyonunda. Tüyler ürperten bu haberle birlikte son bir ay içinde polis teşkilatının içinden gelen suç haberlerinin sayısı üçe çıktı.

Kadın katili polis

Mart ayının başında, Londra’da şehrin merkezinde yürürken ortadan kaybolan ve bir hafta sonra parçalara ayrılmış vücudu ormanlık alanda bulunan Sarah Everard cinayetinin zanlısının da polis teşkilatındaki üst düzey bir polis olması ülkeyi şok etmişti. Bu olaydan dört hafta sonra, bu sefer iki polis memurunun terörist ve tecavüzcü çıkması, güven sarsıcı bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Polisin yetkileri artırılmıştı

Sarah Everard cinayetinin ardından yapılan protestolarda, “kadın polisler” eylem yapan kadınları, zor kullanarak, dağıtmaya çalışmışlardı. Günlerce medyada yer alan görüntülerle ilgili soruşturma başlatılmış ve kadın polislerin yanlış bir şey yapmadığı rapor edilmişti.

Bu olayın üzerinden bir hafta geçmişti ki hükümetten, polisin yetkilerinin arttırıldığına dair yeni bir düzenleme yapıldığı duyuruldu. Bunun üzerine Bristol’de eylem yapan aktvisitlerin arasına karışan bir grubun tahrikiyle polisle eylemciler arasında büyük arbede yaşanmış, polis güç kullanmamış ve 20 polis yaralanmıştı. Ülkede bir hafta süren eylemlerin şiddeti azalarak son bulmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER