A3 Haber

AKP’li belediye gri pasaportla kaçırmıştı: Alman polisinin gri pasaport sorusuna ‘yüksek IQ’ yalanı

AKP’li belediye gri pasaportla kaçırmıştı: Alman polisinin gri pasaport sorusuna ‘yüksek IQ’ yalanı

AKP’li belediye gri pasaportla kaçırmıştı: Alman polisinin gri pasaport sorusuna ‘yüksek IQ’ yalanı
Nisan 24
11:12 2021

Gri pasaportla Almanya’ya gidip Türkiye’ye dönmeyen kişiler, yolculuk sırasında kendilerine yardımcı olan kişinin Alman polisine söylediklerini anlattı. Şahıslar polise, “Okullarımızda başarılıydık Zeka seviyemiz yüksek olduğu için Türkiye bizlere bu pasaportu verdi” dediği öğrenildi.

Almanya’ya toplu iltica tartışmalarında belediyelerin hizmet pasaportunu mesleki eğitim adı altında almasının dışında farklı bir ‘çözüm yolu’ bulduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından AKP’li Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nde çevre projesi adı altında 45 kişinin Almanya’ya gönderildiği ve 43’ünün geri dönmediği ortaya çıkarılmıştı. Ağbaba’nın açıklamaları sonrası Türkiye’nin çeşitli belediyelerinin aynı yöntemlerle insan kaçakçılığı yaptığı haberleri art arda gelmişti. Almanya’ya toplu ilticanın belediyelerin verdiği hizmet pasaportu (gri pasaport) kullanılarak yapıldığı da öğrenilmişti.

İnsan kaçakçılığı tartışmaları devam ederken, Sözcü gazetesi belediyeler aracılığıyla bu yolla Almanya’ya gidenler ile Alman polisini ‘nasıl atlattıklarını’ konuştu.

İnsan kaçakçılığına farklı çözüm

Meslek eğitimi için Almanya’ya gitmek istediklerini, ancak vize alamadıklarını söyleyen kişiler, şunları kaydetti:

  • Bunun üzerine bizimkiler başka çözüm yolu önerdiler. Bizle ilgilenen kişiyi, Vali Yardımcısı ve bölge dernek başkanı çağırdı. ‘Bu çocukları başka şekilde gönderebiliriz’ demişler. İlk kafile zamanı, FETÖ’nün yuvalandığı dönemdi. Bizden kişi başı 1000-1500 euro pasaport parası aldılar. Üç hafta sonra da gri pasaportlar hazırdı.

“Yüksek IQ’lu öğrenciler olduğumuzu söyledi” 

  • Gaziantep Havaalanı’na geldik. Herkeste diplomatik pasaport. Hemen uçağa alındık. Heyecanlıydık. İş garantisi de verilmişti. Frankfurt Havaalanı’na indik. Hiçbirimiz dil bilmiyorduk. Uçağın kapısına iki polis geldi. Birimiz, ikimiz, üçümüz geçince, polisler birbirine baktı. Bize yardımcı olan biri vardı. Ona Alman polisi ‘Bu kadar genç diplomat olamaz. Nasıl gri pasaportları var?’ diye sordu. O da bizim Türkiye tarafından ödüllendirilen, okullarında birinci ve başarılı, yüksek IQ’lu öğrenciler olduğumuzu söyledi. Ödül olarak, bu pasaportların verildiği anlatıldı. Hepimiz geçtik.”

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER