A3 Haber

“Çalışırken bulaşmayan ama 1 Mayıs’ı kutlarken bulaşan bir virüs tespit edilememiştir”

“Çalışırken bulaşmayan ama 1 Mayıs’ı kutlarken bulaşan bir virüs tespit edilememiştir”

“Çalışırken bulaşmayan ama 1 Mayıs’ı kutlarken bulaşan bir virüs tespit edilememiştir”
Nisan 26
15:09 2021

DİSK, KESK, TMMOB, ATO ve Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ASMMO) Ankara Ulus’ta 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı programını açıkladı. “Çalışırken bulaşmayan ama 1 Mayıs kutlamalarında bulaşan bir virüs tespit edilmemiştir” sözleriyle pandemi kısıtlamalarını eleştiren emek ve meslek örgütleri, 1 Mayıs mitingini 30 Nisan’da Tandoğan meydanında yapabilmek için valiliğe başvurduklarını duyurdular.

DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Tabip Odası (ATO) ve ASMMO 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü programını duyurmak için Ulus’taki Atatürk Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Emek ve Meslek örgütleri adına açıklamayı, DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün gerçekleştirdi.

Açıklamaya katılan üyeler “Yaşasın 1 Mayıs”, “1 Mayıs’ta, 1 Mayıs Meydanlarındayız”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek” sloganları attılar. Görgün, “30 Nisan’da İstanbul Taksim’deki Kazancı yokuşunda anma etkinliğinde buluşacaklarını belirtirken, Ankara’da Tandoğan meydanında 1 Mayıs mitingi yapmak için valiliğe başvurduklarını” bildirdi.

“Her yerde kutlayabiliriz, kutlayacağız”

Görgün, “Ülkeyi yönetenlere çağrımız şudur: Akıl dışı, bilim dışı ve hukuk dışı engellemelere kalkışmayın. Çalıştığımız her yerde ve her gün 1 Mayıs’ı kutlayabiliriz ve kutlayacağız” dedi. Görgün, “Çalışırken bulaşmayan ama 1 Mayıs kutlamalarında bulaşan bir virüs tespit edilmemiştir” diye sitem etti. Görgün, “Taleplerimiz ve öfkemiz var” diyerek şu taleplerini yineledi:

  • Herkese aşı, herkese gelir desteği sağlanmalı.
  • Acil ve zorunlu işler dışında 4 hafta çarklar durdurulmalıdır.
  • Kod 29 ve ücretsiz izin zulmüne son.
  • Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın.
  • İstanbul Sözleşmesi yaşatır. 6284 sayılı yasa etkin şekilde uygulansın. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün İşyerinde şiddete karşı 190 Sayılı sözleşmesi onaylansın.
  • İşsizliğe karşı kamu istihdamı artırılsın.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER