A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Ben işi “içki yasağı” veya başka bir yasaktan değil, doğrudan esnaf açısından görüyorum

Kılıçdaroğlu: Ben işi “içki yasağı” veya başka bir yasaktan değil, doğrudan esnaf açısından görüyorum

Kılıçdaroğlu: Ben işi “içki yasağı” veya başka bir yasaktan değil, doğrudan esnaf açısından görüyorum
Mayıs 01
23:45 2021

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, içki yasağına ilişkin yaptığı açıklamada, “en işi ‘içki yasağı’ veya başka bir yasaktan değil ben işi doğrudan doğruya esnaf açısından görüyorum. Bu esnafın yetkisi var mı, dükkanını açıyor mu, açacak. Bu esnaf satış yapacak mı, yapacak. Bu satıştan gelir elde edecek, çoluk çocuğunun nafakasını sağlayacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV canlı yayınında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 1 Mayıs ve Emek Dayanışma Günü’nü kutlayan Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs’ın emeğin, çalışanların bayramı olduğunu söyledi.

Türkiye’de 10 milyonu aşkın işsizin bulunduğunu, çok sayıda çalışanın sendikalı olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, hak talebinde bulunanların cezalandırıldığı bir sürecin yaşandığını savundu.

Kimsenin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, sorunlara çözüm bulacaklarını aktardı.

“Güvencen sosyal devlettir demesi lazım”

Alkol satışı tartışmalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Ben işi ‘içki yasağı’ veya başka bir yasaktan değil ben işi doğrudan doğruya esnaf açısından görüyorum. Bu esnafın yetkisi var mı, dükkanını açıyor mu, açacak. Bu esnaf satış yapacak mı, yapacak. Bu satıştan gelir elde edecek, çoluk çocuğunun nafakasını sağlayacak. ‘Dükkanı kapat’ peki adam nasıl geçinecek? Benim üzerinde durduğum konu bu. ‘Dükkanı kapat’ diyorsanız ki haklılar pandemi döneminde kapanması lazım o zaman sosyal devletin devreye girip, ‘Kardeşim sen dükkanını kapat, evinde otur dedim ama sen ve ailen, çocukların asla aç ve açıkta kalmayacaksınız. Senin güvencen sosyal devlettir’ demesi lazım.”

Manavın, bakkalın, simitçinin, büfecinin herkesin perişan olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, “Nerede bu sosyal devlet?” sorusunu yöneltti. Kılıçdaroğlu, özel hayatın gizliliğinin esas olduğuna yönelik anayasada temel kuralın yer aldığını, bunun sadece içki olayıyla ilgili olmadığını ifade etti. Partisinin çalışmalarını anlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlu bir süreçten geçtiğini savundu.

“Türkiye coğrafyasında açlık, yoksulluk, işsizlik var”

Türkiye’nin 19 yıl sonunda açmazlar ülkesi haline dönüştürüldüğünü ileri süren Kılıçdaroğlu, “Türkiye coğrafyasında açlık, yoksulluk, işsizlik var. Hatta sıradan değil derin yoksulluk var. Bu ülkede on binlerce çocuk yatağa aç giriyorsa, o sorun hepimizin sorunu olmak zorundadır. Böyle bakmak durumundayız” ifadesini kullandı.

Milletvekillerinin illere ziyaretler yaparak sorunları tespit ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin bu sorunları raporlaştırdığını söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, sorunlara yönelik çözüm önerileri de hazırladıklarını kaydetti.

Vatandaşa kendilerini anlattıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Sadece bugüne değil, sadece on yıla da değil, önümüzdeki yüzyıla hazırlık yaptık. İkinci yüzyıla çağrı beyannamemiz 13 madde. Bir yüzyılı devirdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Şimdi önümüzde ikinci yüzyıl var” dedi. Covid-19 salgını sürecini hatırlatan Kılıçdaroğlu, insanların hayatının buygulayan bir devlet yapısının ortaya çıkarıldığını iddia etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER