A3 Haber

1 Mayıs gözaltılarla başladı: Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis engeli!

1 Mayıs gözaltılarla başladı: Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis engeli!

1 Mayıs gözaltılarla başladı: Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis engeli!
Mayıs 01
09:18 2021

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, geçen sene olduğu gibi bu yıl da yeni tip koronavirüs salgını önlemleriyle kutlanıyor. Öte yandan sokağa çıkarak 1 Mayıs’ı kutlamak isteyenler ise salgın bahanesiyle gözaltına alınıyor. İstanbul Valiliği, Taksim’e çıkmaya çalışmaya çalışan 212 yurttaşın gözaltına alındığını açıkladı.

1 Mayıs’ta çeşitli yollardan Taksim’e çıkmak isteyen, İTK, Emeğin Gücü, Gençlik Meclisleri üyeleri ve üniversite öğrencileri polis tarafından gözaltına alındı.

İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü, Taksim Tarlabaşı’nda “1 Mayıs alanı Taksim’dir” pankartı açarak yürüyüş düzenledi. İTK ve Emeğin Gücü üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.

Taksim’e doğru “Kampüsten sokağa, biz kazanacağız” pankartıyla Taksim’e doğru yürüyüşe geçen üniversiteliler Osmanbey’de polis saldırısıyla karşılaştı. Çok sayıda üniversiteli gözaltına alındı.

Mecidiyeköy’den Taksim’e yürüyen Gençlik Meclisleri üyeleri de polis saldırısıyla karşılaştı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ÇHD: Yaklaşık 60 kişi gözaltına alındı  

Gözaltıların ardından açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi ise, şu ana kadar yaklaşık 60 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. ÇHD’nin soysal medya hesabından yapılan açıklamada, “Edindiğimiz bilgilere göre Taksim, Mecidiyeköy ve civarından şu ana kadar yaklaşık 60 kişi gözaltına alındı” denildi.

Sosyalist Dayanışma ve Emek Platformu, Mecidiyeköy’deki 1 Mayıs kutlamasına yönelik polis müdahalesini sosyal medyadan duyurdu: “Salgın bahane edilerek işçilerin günü baskı altına alınıyor. Faşizme, baskılara karşı sesini yükselten 19 arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı”

Valilikten kapatılacak yollarla ilgili açıklama

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar ile ilgili açıklama yapıldı. Akşam saatlerinde yapılan açıklamada, ” İlimizde, 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü saat 08.00 itibariyle etkinlik bitimine kadar kapatılacak yollar ve alternatifi olan yollar aşağıya çıkarılmıştır ” denilerek Beyoğlu Mete Caddesi, Sıra Selviler Caddesi ve Gümüşsuyu Caddesi trafiğe kapatılacağı ifade edilirken alternatif güzergahlar olarak Tarlabaşı Bulvarı, Meclisi Mebusan Caddesi, Piyalepaşa Bulvarı, Halaskargazi Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi olarak belirlendi.

Gözaltı sayısı 204’e yükseldi

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul şubesinin yaptığı açıklamaya göre, 1 Mayıs nedeniyle yürüyüş yapmak isteyen 204 yurttaş gözaltına alındı. Açıklamada, “Birçok meslektaşımız ile birlikte sahadayız. Karakollarda ve hastanelerde gözaltıları takip ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Valiliği’nden açıklama: Taksim’e çıkmaya çalışan 212 kişi gözaltında

İstanbul Valiliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Taksim’e çıkmaya çalışanlardan toplam 212 kişinin gözaltına alındığını ve haklarında adli işlem başlatıldığını açıkladı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER