A3 Haber

Bu da oldu: İmamoğlu’na “türbede elleri arkasına bağlı şekilde gezinmek” soruşturması

Bu da oldu: İmamoğlu’na “türbede elleri arkasına bağlı şekilde gezinmek” soruşturması

Bu da oldu: İmamoğlu’na “türbede elleri arkasına bağlı şekilde gezinmek” soruşturması
Mayıs 04
09:17 2021

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Fatih Sultan Mehmet’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesinde “elleri arkasına bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığı” iddiasıyla soruşturma açıldı.

Gazeteci Barış Pehlivan Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan yazısında, Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’un Fethi ile ilgili Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde  düzenlenen etkinlikte elleri arkadan bağlı bir şekilde yürüdüğü gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını yazdı. Pehlivan olayı, “İnsan inanmakta zorlanıyor” diye değerlendirdi.

Pehlivan, söz konusu soruşturmayı köşesine taşırken, İmamoğlu’na “türbede elleri arkasına bağlı şekilde gezinmek” soruşturması açıldığını dile getirdi.

Yazıda ilgili bölüm şu şekilde:

“Elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezindiniz diye hakkınızda soruşturma açılır mı? Açılmışı var. 

Bundan tam bir yıl önceydi.  

İstanbul’un Fethi’nin 567. yıldönümüydü. Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde bir anma töreni düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılımcılar arasındaydı. 

Bilmeyenler olabilir; Fatih’in eşi Gülbahar Hatun’un türbesi de aynı avludaydı. 

İşte, hazır olun… 

İmamoğlu’nun o türbenin dışında yürürken ellerini arkasından bağlaması İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi. 

İnsan inanmakta zorlanıyor ama bakanlığın onayıyla Mülkiye Başmüfettişi görevlendirildi. Ve geçen hafta şu suçlamayla Ekrem İmamoğlu’nun ifadesi istendi: 

“2020 yılında gerçekleştirilen bir program kapsamında ziyaret ettiğiniz Fatih Sultan Mehmet’e ait türbede elleriniz arkanızda bağlı bir şekilde gezinmek suretiyle saygısızlık yaptığınız iddiası…” 

İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama

İmamoğlu’na açılan soruşturmanın gündem olması ardından İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mahir Çataklı, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Çataklı açıklamasında, ”İmamoğlu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir işlemi bu. İstanbul Başsavcılığı bir talepte bulunmuş, Sayın İmamoğlu’nun HDP’li belediye başkanlarını ziyaret ederek suçluyu övdüğü, yine ziyaret ettiği belediye başkanlarını ve anılan partiyi desteklediği, bir ziyareti esnasında Fatih Sultan Mehmet’e ait türbeye saygısızlık yaptığı iddiaları ilgili. Bu iddialara üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir işlem var. Bize gönderildi. Dolayısıyla her Cumhuriyet Başsavcılığından gelen işlemlere nasıl rutin olarak yapmamız gerekenler varsa bu süreçte yürüyor” ifadelerini kullandı.

Başsavcılık: Soruşturma için İçişleri’nden izin istenmiştir

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme-soruşturma haberleriyle ilgili olarak, “Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi’ni ziyareti sırasında saygısızlık yaptığına ve HDP Belediye başkanlarını ziyaret ederek görevini kötüye kullandığına yönelik ihbarlar kayda alınması üzerine, ilgilinin kamu görevlisi olması nedeniyle yasal zorunluluk gereğince İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma açılması için izin istenmiştir” açıklamasını yaptı.

Açıklamada, “Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi’ni ziyareti sırasında saygısızlık yaptığına ve HDP Belediye başkanlarını ziyaret ederek görevini kötüye kullandığına yönelik ihbarların kayda alınması üzerine, ilgilinin kamu görevlisi olması nedeniyle yasal zorunluluk gereğince İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma açılması için izin istenmiştir” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER