A3 Haber

Kıbrıs’ta kimlik gerilimi: Ersin Tatar’ın da Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olduğu ortaya çıktı

Kıbrıs’ta kimlik gerilimi: Ersin Tatar’ın da Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olduğu ortaya çıktı

Kıbrıs’ta kimlik gerilimi: Ersin Tatar’ın da Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olduğu ortaya çıktı
Mayıs 05
12:24 2021

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, 97 bin Kıbrıslı Türk’ün Kıbrıs Cumuriyeti kimliğine sahip olduğunu belirterek, Ersin Tatar’ın da Kıbrıs Cumhuryeti vatandaşı olduğunu açıkladı. Anastasiadis’in Kıbrıslı Türklerle ilgili olarak “vatandaşlarımız”  ifadesini kullanmasının ardından başlayan tartışma sürüyor. Anastasiadis’in “Kıbrıs kimliğine, pasaportuna sahip 97 bin Kıbrıslı Türk utanmalı mı?” sözlerinin ardından Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Ben 1974’ten önce doğdum, var ama kullanmadım, bir yöntimi varsa iade edeceğim” dedi.

A3 Haber Merkezi | Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in Paskalya mesajında, Kıbrıslı Türklerle ilgili olarak “vatandaşlarımız”  ifadesini kullanmasının ardından başlayan tartışma sürüyor.

Anastasiadis’in “Kıbrıs Cumhuriyeti kimliğine, pasaportuna sahip 97 bin Kıbrıslı Türk utanmalı mı?” açıklaması yapmasıyla ilgili konuşan Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Anastasiadis kendi halkına oynuyor. Kendisi, 1 Nisan’da yaptığı açıklamasında, benim halkım EOKA’cıdır dedi, Kıbrıs’ın bir Helen adası olduğunu söyledi. Ben bu konudaki tepkimi, BM huzurunda kendisine ilettim. ‘Sen bizimle güya federasyon çatısı altında anlaşmak istiyorsun ama bunları söylüyorsun’ dedim. Onların düşüncelerinde bir değişiklik yok. Fakat bizim içimizdeki bazı çatlak sesler halen gerçeği göremiyor.

Anastasiadis’in, Türk tarafını “Osmanlı küstahlığı” ile suçladığını ancak “bunun Kıbrıs Türk halkının yüreğinden gelen bir talep olduğunu” savunan Tatar, “Kıbrıs Türk halkı bunu istemektedir” dedi.

“Bir yöntemi varsa kimliği iade edeceğim” 

Kendisinin de Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği olduğuna dair haberler üzerine, “Ben 1974’ten önce doğdum, var ama kullanmadım. Bir yönetimi varsa iade edeceğim” ifadelerini kullandı.

“Maalesef gasp ettikleri devletin imtiyazıdır”

Tatar, “Benim halkım, benim insanım bu pasaportu kullanıyorsa, bu bir ihtiyaçtır. Maalesef gasp ettikleri devletin imtiyazıdır. İnsanımız, seyahat özgürlüğü olarak bu pasaporttan faydalanıyor. Kimlik sahibi Kıbrıslı Türkler, Rum tarafında mı ikamet ediyor? Anastasiadis’e oy mu veriyor?” diye sordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER