A3 Haber

Davutoğlu: Erdoğan İsrail’i terörist ilan ederken, maslahatgüzarımıza o sofraya oturma talimatını kim verdi?

Davutoğlu: Erdoğan İsrail’i terörist ilan ederken, maslahatgüzarımıza o sofraya oturma talimatını kim verdi?

Davutoğlu: Erdoğan İsrail’i terörist ilan ederken, maslahatgüzarımıza o sofraya oturma talimatını kim verdi?
Mayıs 10
16:39 2021

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Erdoğan Ankara’da İsrail’i terör devleti ilan ederken, maslahatgüzarımız onu temsilen işgalcilerin kanlı iftar sofrasına oturuyor” diye tepki gösterdi.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Siz iç kamuoyunu ve Mescid-i Aksa hassasiyetini yüreklerinde taşıyan geniş kitleleri tatmin etmek için Ankara’da İsrail’i terör devleti ilan ederken, İsrail’deki maslahatgüzarımızın sizi temsilen işgalcilerin kanlı iftar sofrasına şerefli al bayrağımızla katılma onursuzluğunu bize yaşatma talimatını kim vermiştir?” diye sordu.

Davutoğlu’ndan Kudüs açıklaması

Davutoğlu, Kudüs kentinde bulunan Isawiya kasabasında İsrail polisi Filistinlilere gaz ve ses bombasıyla saldırmasını “vahşi” olarak değerlendirirken, “İşgalci İsrail’in zalimliğini dünyanın gözleri önünde bir kez daha tescil etmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, “Saldırıda Mescid’e iftarını açmak için gitmiş olan yüzlerce masum Filistinli yaralanmış ve İslam dünyasının en kutsal ve mahrem alanına tecavüz edilmiştir. Her Ramazan ayında İşgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirmeyi alışkanlık haline getirdiği bu provokasyonları şiddetle kınıyor; tarihte olduğu gibi bugün de İslam dünyasının kanayan yarası Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanının ve hükümetin verdiği tepkiler tutarsız tavırlardan ibaret kaldı”

“Maalesef Sayın Cumhurbaşkanının ve hükümetin verdiği tepkiler de hamasi nitelikli açıklamalardan ve tutarsız tavırlardan ibaret kalmıştır” diyerek iktidarı eleştiren Davutoğlu, devamında şunları kaydetti:

  • Saldırının yaşandığı anlarda yaptığımız açıklamada kınama yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve diğer siyasi liderleri ortak tavır almaya davet etmiş ve dört adımlık bir eylem planını hayata geçirme çağrısında bulunmuştum…
  • TBMM’nde bütün partilerin katılımı ile ortak bir açıklama yapılarak toplumumuzun ortak hissiyatının dile getirilmesi;
    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kudüs Komitesi Başkanı Fas Kralı Muhammed ile temas kurarak komiteyi acil toplantıya çağırması; Erdoğan’ın Kudüs’teki kutsal mekanlarla ilgili olarak uluslararası hukuk nezdinde yetki sahibi olan Ürdün Kralı Abdullah ile temas ederek istişarelerde bulunması ve ortak bir tavır için çağrıda bulunması; BM nezdinde 1948 yılında kurulan, atıl olmakla birlikte hala yürürlükte olan ve Türkiye, ABD ve Fransa’dan oluşan BM Kudüs komisyonu başta olmak üzere ilgili bütün BM mekanizmalarını harekete geçirecek diplomatik girişimlerde bulunulması…
  • Bu çağrımıza rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan somut adımlar atmak yerine hamasi nitelikli konuşmalar yapmakla yetinmiştir.
  • Daha da acısı, dış politikada son dönemde artık kanıksanan ilkesi ve tutarsız tavırlardan biri daha sergilenmiş ve Türkiye’nin İsrail nezdindeki Maslahatgüzarının Mavi Marmara katliamı döneminde Genelkurmay Başkanı olan şimdiki İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Askenazi’nin verdiği iftar yemeğine ülkemizi temsilen katılmasına onay verilmiştir. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı da aynı günlerde Ankara’daki İsrail maslahatgüzarını makamında ağırlamıştır. Filistinli kardeşlerimizin Mescid-i Aksa’da dökülen kanları pahasına işgalcilere direnirken, onların onur timsali olarak gördüğü ve bağırlarına bastığı aziz albayrağımızın işgalci saldırganların sofrasının hemen yanında dalgalanması hepimiz için yüz kızartıcı bir tablo oluşturmuştur.
  • Ben de şimdi Cumhurbaşkanına sesleniyorum: Siz iç kamuoyunu ve Mescid-i Aksa hassasiyetini yüreklerinde taşıyan geniş kitleleri tatmin etmek için Ankara’da İsrail’i terör devleti ilan ederken, İsrail’deki maslahatgüzarımızın sizi temsilen işgalcilerin kanlı iftar sofrasına şerefli al bayrağımızla katılma onursuzluğunu bize yaşatma talimatını kim vermiştir?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER