A3 Haber

Pençe-Yıldırım operasyonunda bir asker daha yaşamını yitirdi

Pençe-Yıldırım operasyonunda bir asker daha yaşamını yitirdi

Pençe-Yıldırım operasyonunda bir asker daha yaşamını yitirdi
Mayıs 10
08:28 2021

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği Pençe-Yıldırım operasyonunda yaralanan ve Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) yoğun bakım ünitesinde 14 gündür tedavisi devam eden Piyade Uzman Çavuş Murat Nar yaşamını yitirdi.

Kastamonu Taşköprü ilçesi Çiftkıran köyü nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Uzman Çavuş Murat Nar, 24 Nisan’da TSK’nin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği Pençe Yıldırım operasyonunda yaralandı. GATA yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Nar, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada “Pençe-Yıldırım Harekâtı bölgesinde 24 Nisan 2021 tarihinde ağır yaralanan ve GATA’ya sevk edilerek tedavi altına alınan Piyade Uzman Çavuş Murat Nar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak 9 Mayıs 2021 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

Acı haber askerin Taşköprü ilçesi Camikebir Mahallesi İnönü Caddesi’nde oturan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi.  Piyade Uzman Çavuş Murat Nar’ın cenazesi Kastamonu Taşköprü Taş Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köyü olan Çiftkıran’da toprağa verilecek. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER