A3 Haber

Karaismailoğlu: Kanal İstanbul projesiyle hizmetlerimizi taçlandıracağız

Karaismailoğlu: Kanal İstanbul projesiyle hizmetlerimizi taçlandıracağız

Karaismailoğlu: Kanal İstanbul projesiyle hizmetlerimizi taçlandıracağız
Haziran 07
12:07 2021

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak “Modern bir dünya kentinin ulaşım altyapısını kurmak üzere çıktığımız bu yolda İstanbul’a Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi çok önemli eserleri kazandırdık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kamuoyunda tartışılmaya devam eden Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

“İstanbul, yedi düvelin hayran olduğu, medeniyetlerin beşiği olan bir dünya kenti. İstanbul ve İstanbullular bizim için kaderlerine terk edemeyeceğimiz kadar kıymetli ve özeldir” diyen Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

  • “Bugüne dek modern bir dünya kentinin ulaşım altyapısını kurmak üzere çıktığımız bu yolda İstanbul’a Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi çok önemli eserleri kazandırdık. İstanbul Havalimanımızla şehrimizi dünyanın transit merkezi haline getirdik. Yakın zamanda başlayacağımız Kanal İstanbul projesiyle de hizmetlerimizi taçlandıracağız.
  • Bu alternatif ticari su koridoruyla küresel lojistik etkinliğimizi artırırken, İstanbul Boğazı’nı çevresel risklerden ve kaza olasılıklarından arındıracağız. Layık olduğu huzura, temizliğe ve sakinliğe kavuşturacağız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER