A3 Haber

Kumar bağımlısı rahibe müdürlük yaptığı okulu 835 bin dolar dolandırdı

Kumar bağımlısı rahibe müdürlük yaptığı okulu 835 bin dolar dolandırdı

Kumar bağımlısı rahibe müdürlük yaptığı okulu 835 bin dolar dolandırdı
Haziran 10
08:50 2021

ABD’de emekli bir rahibe, kumar bağımlılığını finanse etmek için 10 yıldan fazla müdürlük yaptığı katolik okulundan zimmetine 835 bin dolar geçirdiğini itiraf etti.

The Washington Post’da yer alan habere göre, ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki St. James Katolik Okulu’nun 79 yaşındaki eski müdürü Rahibe Mary Margaret Kreuper, 10 yıldan uzun süre boyunca okulun kayıt paralarını ve bağışları kişisel kredi kartı ödemeleri ve kumar alışkanlığı için kullandığını kabul etti. Rahibe’nin zimmetine geçirdiği miktar 835 bin dolar olarak belirlendi.

Kreuper, ifadesinde okulun kayıt ödemeleri ve bağışları okuldaki rahibeler için ayrılan bir fona aktardığını daha sonra buradaki parayı kişisel harcamaları için kullandığını söyledi.

Savcılara göre, Kreuper aylık ve yıllık mali raporları okul yönetimine yanlış aktardığını kabul etti. Dolandırıcılık, Kreuper’in 2018’de emekliye ayrılmasından sonra gerçekleştirilen bir teftişte ortaya çıktı. Kreuper’in çalıştığı dönem okul personeline de “mali kayıtları yok edin” dediği öğrenildi.

Kreuper’in avukatları, müvekkillerinin “pişman” olduğunu ve “neden olduğu zarar için üzgün olduğunu” söyledi. Kreuper’in duruşması 1 Temmuz’da gerçekleşecek. Emekli rahibe federal hapishanede 40 yıl ceza alabilir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER