A3 Haber

Diyanet’ten “Yaz Kuran Kursu” açıklaması: Hem yüz yüze hem uzaktan

Diyanet’ten “Yaz Kuran Kursu” açıklaması: Hem yüz yüze hem uzaktan

Diyanet’ten “Yaz Kuran Kursu” açıklaması: Hem yüz yüze hem uzaktan
Haziran 15
12:32 2021

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Yaz Kuran Kursu” açılış tarihi için açıklamalarda bulundu. Kuran kursunun açılacağı tarihi merak eden kişiler için detaylı bilgi yayımlayan başkanlık, bu yıl hem online hem de yüz yüze eğitimler olacağını aktardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce “2021 Yılı Yaz Kuran Kursları Uygulama Esasları” belirlendi. Buna göre bu yıl yaz Kuran kurslarına ilişkin alınacak tedbirler ve hazırlıklara yönelik çalışma esasları 81 il müftülüğüne gönderildi.

Cami ve Kuran kurslarında açılacak “Yaz Kuran Kursları” bu yıl da Covid-19 salgını nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirilecek. 2021 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim öğretim tek dönem halinde 05 Temmuz-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılması planlanırken başvurular, 21 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında cami, Kur’an kursları veya www.diyanet.gov.tr üzerinden yapılabilecek.

Çocuklar yüz yüze, gençlere uzaktan

Kuran kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler katılabilecek. Buna göre 4-9 yaş grubu öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kuran kursuna yüz yüze olarak veya web sitesi üzerinden başvuru yapabilirken bu gruba sadece yüz yüze eğitim verilecek. 10-15 yaş arası öğrenci velileri ise başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirken eğitimleri tercihlerine göre yüz yüze veya çevrimiçi olacak. Yine 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruların web sitesi üzerinden alınacak, eğitimleri ise sadece çevrimiçi yapılacak. Ayrıca Kuran kurslarına 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşların da velileri başvuru yapabilecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER