A3 Haber

Tarihçi-yazar Talha Uğurluel’e Fethullahçılıktan altı yıl üç ay hapis

Tarihçi-yazar Talha Uğurluel’e Fethullahçılıktan altı yıl üç ay hapis

Tarihçi-yazar Talha Uğurluel’e Fethullahçılıktan altı yıl üç ay hapis
Haziran 15
16:09 2021

Tarihçi-yazar Talha Uğurluel, Fethullah Gülen cemaati üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davada, altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Talha Uğurluel ile avukatı hazır bulundu. Savcının, sanığın cemaat üyeliği suçundan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Uğurluel’in avukatı yaptığı savunmada, “Müvekkilim tarihçi ve yazardır. Tüm Türkiye’nin tanıdığı tarih konusunda bir otoritedir. Müvekkilim cemaatin en tepede olduğu bir dönemde yasaklı yazar ilan edilmiştir. Müvekkilime gerekli olan itibarın geri verileceğini düşünüyorum” dedi.

Son sözü sorulan Talha Uğurluel de, “Ben 19 kitabın yazarıyım. Onlara ait hiçbir ortama katılmadım. Ben tarih anlatıyorum. Benim bir fıtratım var, babam bile bana, ‘bir şey yap dese’ ben sorgularım. Ben kimsenin adamı olmadım. Beraatımı talep ederim” diye konuştu.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Talha Uğurluel’i “örgüt üyesi olmak” suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırdı.

İddianamede neler var?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Talha Uğurluel’in “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yedi yıl altı aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmiş, soruşturma kapsamında tutuklanan Uğurluel, 25 Nisan 2019’daki duruşmada yurtdışına çıkış yasağı getirilerek tahliye edilmişti. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER