A3 Haber

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden “Yaşar Ercan” davasına ilişkin açıklama

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden “Yaşar Ercan” davasına ilişkin açıklama

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden “Yaşar Ercan” davasına ilişkin açıklama
Haziran 16
20:10 2021

Uşak’ta Yaşar Ercan isimli şahsın cinsel istismara maruz bırakıp şiddet uyguladığı 2 yaşındaki çocuğun davasında yeni bir gelişme yaşandı. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden yapılan açıklamada, “İddianamedeki isnatlar gözetildiğinde anne ile çocuk arasında menfaat çatışması doğabileceği değerlendirildiğinden annenin avukatlığından bu aşamada çekilme kararı almış bulunuyoruz” denildi.

Uşak’ta 2 yaşındaki P. isimli çocuk Yaşar Ercan isimli erkek tarafından istismar edilerek, işkenceye maruz bırakıldı. Davayı yakından takip Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “iddianamedeki isnatlar gözetildiğinde anne ile çocuk arasında menfaat çatışması doğabileceği değerlendirildiğinden annenin avukatlığından bu aşamada çekilme kararı almış bulunuyoruz. Derneğimiz bugüne kadar bu vahim olayın duyurulması, kamuoyu oluşturulması, mağdur çocuğun üstün yararının gözetilmesi ve korunması, soruşturmanın sağlıklı ve etkin şekilde yürütülmesi  için mücadele etmiştir” denildi. 

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden yapılan açıklama şöyle:

  • Uşak ilinde sanık Yaşar Ercan tarafından cinsel istismara uğrayan, eziyet edilen, öldürülmeye  teşebbüş edilen ve uğradığı saldırı neticesinde hayati tehlike yaşayan ancak her şeye rağmen hayata tutunan 2 yaşındaki minik bebeğimizin davası Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıldı. Düzenlenen  iddianamede sanık hakkında mağdur bebeğe karşı nitelikli cinsel istismar, öldürmeye teşebbüs ve eziyet suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
  • Müşteki-Sanık anne C.T. hakkında ise “suçu bildirmeme” suçundan ceza istenirken, sanık Yaşar Ercan hakkında ayrıca bebeğin annesi müşteki- sanık C.T’ye karşı “nitelikli cinsel saldırı”dan ötürü de ceza istendi.
  • Derneğimiz vahim olay sonucu mağdur çocuğun haklarının en iyi şekilde gözetilmesi amacıyla mağdur çocuğun olaydan hemen sonra hastanede yanında bulunan annesi ve dedesine derhal ulaşmış ve suçtan zarar görenler olarak vekaletleri alınmıştır.
  • Ancak iddianamedeki isnatlar gözetildiğinde anne ile çocuk arasında menfaat çatışması doğabileceği değerlendirildiğinden annenin avukatlığından bu aşamada çekilme kararı almış bulunuyoruz. Derneğimiz bugüne kadar bu vahim olayın duyurulması, kamuoyu oluşturulması, mağdur çocuğun üstün yararının gözetilmesi ve korunması, soruşturmanın sağlıklı ve etkin şekilde yürütülmesi  için mücadele etmiştir. Gelinen noktada yapılacak yargılama sonucu sanığın isnat edilen suçlardan en üst hadden ve indirimsiz olarak ceza alacağına inancımız tamdır.”

Ne olmuştu?

Uşak’ta geçtiğimiz 9 Nisan günü, Yaşar Ercan tarafından darp edilen 2 yaşındaki çocuk, Uşak Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Yoğun bakıma kaldırılan çocuğun cinsel istismara uğradığı ortaya çıkmıştı. Darp edilen ve cinsel istismara maruz kalan 2 yaşındaki çocuk, yoğun bakım servisinden tedavi görmüştü.

Daha önce de istismar, hırsızlık ve yaralamadan birçok dosyası bulunduğu öğrenilen Yaşar Ercan’ın MHP bayrağıyla fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Olayın ardından fail Y. Ercan isimli erkek “öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER