A3 Haber

Erdoğan: Biden’a “F-35 ve S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin” dedim

Erdoğan: Biden’a “F-35 ve S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin” dedim

Erdoğan: Biden’a “F-35 ve S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin” dedim
Haziran 17
13:16 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’a “Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin” dediğini söyledi. Erdoğan, “Çünkü biz F-35’te üzerimize düşeni yaptık” dedi.

Bakü’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Terörün hedefi olan bir müttefikin yanında durmak yerine o müttefikin mücadele ettiği terör örgütlerini tercih etmek, tarihi bir hatadır. Terör örgütlerini destekleyenler, onlara cesaret verenler ne büyük bir yanlış yaptıklarını er ya da geç anlayacaklar” dedi.

Biden ile görüşmesine değinen Erdoğan, “Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin, dedim. Çünkü biz F-35’te üzerimize düşeni yaptık” ifadesini kullandı.

Ermenistan’ın güven artırıcı adımlar atmaya başlaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, “Döşediği mayınların haritalarını Azerbaycan’la paylaşması bu yönde önemli bir ilk adımı teşkil edecektir” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • – (Biden’a) Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin, dedim. Çünkü biz F-35’te üzerimize düşeni yaptık.
  • – ABD’nin Afganistan’dan çekilme kararı sonrasında, Türkiye burada çok daha fazla sorumluluk alabilir.
  • – Ermenistan, güven artırıcı adımlar atmaya başlamalı. Döşediği mayınların haritalarını Azerbaycan’la paylaşması bu yönde önemli bir ilk adımı teşkil edecektir.
  • – (Zengezur koridoru) Rusya tarafında geciktirme niyeti olduğuna ihtimal vermiyorum. Tam aksine yardımcı bir hava içinde. Yakın zamanda Putin’le ikili görüşme yapacağız.
  • – (Kovid-19) Yoğun aşı süreci pek çok yerde rahatlama meydana getirdi. Temenni ederim ki eylül-ekim gibi biz de kendi aşımızı üretmiş oluruz.
  • – Cumhur İttifakı’nın adayı belli. Dolayısıyla bizim karşımıza kimin çıkacağı bizi pek de ilgilendirmiyor.
  • – Terörün hedefi olan bir müttefikin yanında durmak yerine, o müttefikin mücadele ettiği terör örgütlerini tercih etmek tarihi bir hatadır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER