A3 Haber

HDP’nin İzmir il binasına silahlı saldırı: Bir kişi yaşamını yitirdi

HDP’nin İzmir il binasına silahlı saldırı: Bir kişi yaşamını yitirdi

HDP’nin İzmir il binasına silahlı saldırı: Bir kişi yaşamını yitirdi
Haziran 17
11:45 2021

HDP İzmir il binasına düzenlenen saldırıda, Deniz Poyraz isimli parti çalışanı yaşamını yitirdi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İzmir’deki binalarına saldırı yapıldığını duyururken, “İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi” açıklamasını yaptı. HDP’nin basın bürosundan yapılan açıklamada parti görevlisi Deniz Poyraz’ın yaşamını yitirdiği açıklandı.

HDP Genel Merkezi’nin resmi Twitter hesabında yapılan açıklamada, partinin İzmir il binasının silahlı bir kişi tarafından basıldığı duyuruldu. Açıklamada, “Binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır” denildi.

Olayla ilgili olarak geçtiği haberde bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Saat 11:00 sıralarında, Çankaya Semti’ndeki HDP İl Başkanlığı’nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz bir kişinin bir anda sokağa tabancayla ateş ettiği belirtilen haberde, olay yerine gelen polisin binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdiği ve sokağın yaya geçişine kapatıldığı belirtildi.

HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, bir kişinin yaşamını yitirdiği HDP İzmir İl Binası’na gerçekleştirilen saldırıya ilişkin olarak, “Aylardır binamız hedef gösteriliyordu, emniyet ve valilikle görüştük, önlem alınmadı” açıklamasını yaptı.

Güleryüz, “Sabah saat 10.30 civarında il binamızı bir şahıs basıyor. İçeride çalışan bir kadın arkadaşımız var. Silahla camı çerçeveyi indiriyor. Sonra binamızı yakıyor. Aylardır binamız hedef gösteriliyordu. Emniyetle görüştük valilikle görüştük. Bunun bu tarz bir sonuca mahal vereceğini ifade ettik. Önlem alınmadı. Maalesef öngörülerimiz doğru çıktı” dedi.

“Daha önce de benzer saldırı girişimleri yaşandı”

Daha önce de benzer saldırı girişimlerinin yaşandığını ifade eden Güleryüz, “İzmir il binasının önünde yaklaşık bir aydır adeta bir tiyatro oynanıyor. Sözüm ona çocuğu dağa götürülen biri parti binamızın önünde kendisine bir karakol kurulmak şartıyla nöbet tutturuldu. Biz buna dair emniyetle görüştüğümüzde bu durumun bizi her gün hedef gösterdiğini ifade ettik. Buradan geçen herkes ne oluyor diyor. ‘HDP dağa insan mı kaçırıyor’ diyor. ‘Bu hissiyatın yaratacağı şiddeti siz tahmin edebiliyor musunuz?’ diye defalarca kendileri ile görüştük. Emniyete aynen bu durumu ifade ettik. Biri gelecek gözümüzün içine baka baka binamıza girecek ve binamızda cinayet işleyecek dedik. Bu dediklerimizin hepsi çıktı” diye konuştu.

Bir kişi yaşamını yitirdi

HDP’den yapılan açıklamada, partinin çalışanı Deniz Poyraz’ın hayatını kaybettiği açıklandı.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi.”

İzmir Valiliği’nden açıklama

İzmir Valiliği saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırganın yakalandığını duyurdu.

Tunç Soyer: HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, HDP İzmir İl Binası’na düzenlenen saldırıyı kınadığını bildirdi. Soyer, saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz için için başsağlığı diledi.

Soyer Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “HDP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İzmir’imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız.” ifadesini kullandı.

HDP İzmir İl Başkanlığı’na saldırı düzenleyenin ilk ifadesi

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan şüpheli, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dedi.

Kılıçdaroğlu: Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP İzmir İl Binası’na yapılan saldırıya ilişkin olarak, “HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum.” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın!” dedi.

Akşener: Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP İzmir İl Binası’na yapılan saldırıyı kınadı. Akşener, “Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar” düşüncesini dile getirdi.

Akşener, “Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar.” ifadesini kullandı.

Saldırganın kimliği belli oldu

HDP İzmir İl Binası’na saldıran ve Deniz Poyraz’ı öldüren kişinin Onur Gencer olduğu aktarıldı.

İzmir Valiliği’nin ‘eski bir sağlık çalışanı’ olduğunu bildirdiği Onur Gencer’in, Instagram paylaşımlarına bakıldığında Suriye’de Halep ve Menbiç’te bulunduğu görülüyor. Fotoğraflarda bozkurt işaret yapan Gencer’in elinde uzun namlulu silahlar bulunuyor.

Gencer’in “İntikamdan daha büyük bir haz yoktur!” sözünü paylaştığı Instagram hesabında, sık sık poligona giderek atış taliminde bulunduğu anlara ilişkin fotoğraf ve videolar da yer alıyor.

Bunun yanı sıra Gencer’in etnik kimliklere dönük nefret içerikli sözler paylaştığı da göze çarpıyor.

Öte yandan HDP’li Ertuğrul Kürkçü, saldırıda Gencer’le iki kişinin daha yer aldığını ve kaçtıklarını öne sürdü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER