A3 Haber

Anti-virüs programı yazılımcısı John McAfee Barselona’daki hapishane hücresinde ölü bulundu

Anti-virüs programı yazılımcısı John McAfee Barselona’daki hapishane hücresinde ölü bulundu

Anti-virüs programı yazılımcısı John McAfee Barselona’daki hapishane hücresinde ölü bulundu
Haziran 24
11:07 2021

Hakkındaki vergi kaçırma suçlamasından 3 Ekim 2020’de Barcelona’da yakalanarak cezaevine konulan ve İspanyol mahkemesince ABD’ye iadesi için karar çıkarılan antivirüs yazılımcısı John McAfee hücresinde ölü bulundu.

İspanya resmi haber ajansı EFE’nin Barcelona’daki Brians 2 Cezaevi yönetimi kaynaklarına dayandırdığı haberde, 75 yaşındaki John McAfee’nin hücresinde ölü bulunduğu duyuruldu.

Yetkililer, McAfee’yi bulan güvenlik görevlilerinin ve cezaevi doktorlarının hemen müdahale ettiklerini ancak faydalı olmadığını söyledi. McAfee’nin ölüm nedeni henüz resmi olarak açıklanmasa da intihar olasılığı üzerinde durulduğunun altı çizildi.

Ekim 2020’de Türkiye’ye gelmek üzere uçağa binerken İspanya’da tutuklanan McAfee, danışmanlık çalışmalarından, yaptığı konuşmalardan, kripto para birimlerinden ve hayatının kitap olarak yayınlanması için yaptığı telif satışlarından milyonlarca dolar kazanmasına rağmen dört yıl boyunca vergi kaçırmakla suçlanmıştı.

ABD Adalet Bakanlığı, McAfee’nin gelirini paravan isimlerin banka hesaplarına yatırarak ve kripto para hesapları üzerinden işlem yaparak vergi yükümlülüklerini yerine getirmediğini öne sürmüştü. McAfee ise kendisine yapılan suçlamaların siyasi olduğunu ve ABD’ye gönderilirse hayatının geri kalan kısmını cezaevinde geçireceğini savunmuştu.

İspanya’da mahkeme dün sabah McAfee’nin iadesini kararlaştırdı. Bu karardan saatler sonra ölü bulunan McAfee’nin avukatı Nishay Sanan, onun bütün suçlamalarla mücadele etmeye kararlı olduğunu belirterek, “Bu adam bir savaşçıydı” dedi.

Britanya’da dünyaya gelen McAfee, hem ABD hem Britanya vatandaşıydı. 1980’lerde anti virüs yazılımı McAfee VirusScan’i piyasaya sürdüğünde ismini dünya duymuştu.

İlk ticari anti-virüs yazılımını satışa çıkaran firmayı McAfee Assoricates’i 1987 kuran McAfee, milyarlarca dolarlık bir sektör yaratmıştı. Şirket, 2011 yılında 7,6 milyar dolara Intel’e satmıştı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER