A3 Haber

Türkiye’ye sığınan aşırı sağcı Attila Hildman, Erdoğan için böyle söyledi: “Führer beni Almanya’ya iade etmeyecek”

Türkiye’ye sığınan aşırı sağcı Attila Hildman, Erdoğan için böyle söyledi: “Führer beni Almanya’ya iade etmeyecek”

Türkiye’ye sığınan aşırı sağcı Attila Hildman, Erdoğan için böyle söyledi: “Führer beni Almanya’ya iade etmeyecek”
Haziran 27
19:18 2021

Almanya’daki yargılanmadan kaçıp Türkiye’ye sığınan ve aşırı sağcı görüşleriyle halktan da büyük tepki toplayan Attila Hildmann, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Führer” diye hitap etti ve Almanya’ya iade edilmeyeceğini kendisine garantilediğini iddia etti.

Alman medyasında “ultra sağcı” olarak tanıtılan, koronavirüs tedbirleri ve aşı karşıtı etkinlikleriyle, özellikle de sert söylemiyle bilinen Türkiye kökenli vegan aşçı Attila Hildmann, Almanya’da erişim engeli getirilen Telegram hesabından yaptığı bir paylaşımda Türk-Alman ilişkilerini yeniden gerebilecek ifadelere yer verdi.

Yeni Posta gazetesindeki habere göre, halkı kışkırtarak isyana teşvikle suçlanan ve hakkında tutuklama kararı olan Attila Hildmann, kaçarak sığındığı Türkiye’den attığı yeni bir mesajda da skandal niteliğinde ifadelere yer verdi:

Türkiye’nin Führer’i REİS Erdoğan, iade edilmeyeceğime dair bana bizzat güvence verdi. Vatanseverler Türkiye’de güvendedir. Alman-Türk dostluğu Krupp çeliği kadar sert!

Öte yandan 100 binden fazla abonesi bulunan Telegram kanalına Apple ve Google, Iphone’larda ve diğer Android uygulamalarda engelleme getirilirken, bunun üzerine yeni bir Telegram kanalı kuran komplo teorisyeni Attila Hildmann sadece 9 bin 798 abone toplayabildi.

Almanya’da herkes sırtını döndü

Bir süre öncesine kadar ülkenin en popüler ve sevilen isimlerinden olan, ancak koronavirüs önlemlerine ve aşıya karşı söylemleriyle Almanya’da “kötü adam” ilan edilen “vegan aşçı” Attila Hildmann, Mayıs başında da ürünlerinin satışa sunulduğu dijital alışveriş platformları Amazon ve Lieferando’dan ağır darbe almıştı. Her iki kuruluş da Hildmann’ın ürünlerini satış yelpazesinden çıkardığını açıklamıştı.

Her şey Mayıs 2020’de Hildmann ürünlerini raflarından kaldıran Vitalia ve Kaufland ile başladı. Bir ay sonra, meyve suyu üreticisi Voelkel de bu zincire katıldı ve Hildmann’ın ürünlerinin satışına son verdi. Daha sonra da Tegut, Attila Hildmann ürünlerini satış yelpazesinden kaldırdı. Amazon’dan önce ise Alman kitapçılar zinciri Thalia “aşırı sağcı ve Yahudi düşmanı” söylemleri nedeniyle Hildmann’a mesafe koyduklarını bildirdi, ancak e-kitap satışını durdurmadı.

Antisemitik söylemleriyle de ün salan Hildmann, Google, Apple ve Telegram’ı kendisini “kovmakla” suçlamıştı.

Hildmann eski Telegram hesabından sayısız Yahudi aleyhtarı, ırkçı ve aşırı sağcı içerik ve komplo teorileri yaymakla suçlanıyordu. Alman adli soruşturma makamlarından kaçıp Türkiye’de saklanan Türkiye kökenli Attila Hildmann, Telegram’dan paylaşımlar yapmaya ise devam ediyor.

Kaynak: Yeni Posta 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER