A3 Haber

“Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağını kullananlar arasında Egemen Bağış da var”

“Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağını kullananlar arasında Egemen Bağış da var”

“Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağını kullananlar arasında Egemen Bağış da var”
Haziran 28
08:31 2021

ABD’nin talebi üzerine Avusturya’da yakalanan, Türkiye’de de kara para aklamakla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz’ın lüks uçağını, eski bakan ve halen Prag büyükelçisi olan Egemen Bağış’ın da kullandığı öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Tuncay Mollaveisoğlu’nun haberine göre, kara para aklamakla suçlanan iş insanı Korkmaz’ın günlüğü 15 bin avro olan uçağını kullananlar arasında Egemen Bağış’ın da olduğu belirtildi.

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, firari Sezgin Baran Korkmaz’a ait TC-YYA kanat kod numaralı uçağı Adalet ve İçişleri eski Bakanı ve AKP Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın babası Mehmet Ağar’ın da kullandığını söylemişti.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da bu uçağı kullandığı tartışmalarının ardından İçişleri Bakanlığı, seçim zamanı siyasi etik gereği uçak kiralandığını açıklamış, yalnızca Söğüt Havacılık A.Ş. ile muhatap olunduğunu söylemişti. Ayrıca, uçak masrafının Soylu tarafından karşılandığı ve şirketine faturalandırıldığı belirtilmişti.

Mollaveisoğlu’nun haberinde şu ifadeler yer alıyor:

  • ABD’nin talebi ile Avusturya’da tutuklanan ve ABD hazinesinden vergi oyunları ile çalınan karaparayı akladığı öne sürülen Sezgin Baran Korkmaz’ın ilişki ağı Türkiye’de gazetecilerden siyasilere ve bürokratlara, devletin en üst makamlarına kadar ulaşıyor.
  • Korkmaz devlet içindeki gücünü, Bodrum’daki Paramount Otel’de misafir ettiği, uçan sarayı Bombardier tipli uçağı ile taşıdığı yolcularla oluşturmuş. Uçağın ünlü misafirleri arasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile halen Prag Büyükelçisi olan Egemen Bağış da var. Ağar, uçağı Ocak 2020’deki Elazığ Depremi’nden 4 gün sonra kullanmış. Bu isimlerin günlüğü 15 bin Avro olan uçağı nasıl kullandıklarını, parasını ödeyip ödemediklerini açıklaması gerekiyor.

“SBK’nin uçağı Türkiye-Venezuela arasında 40 sefer yapmış”

  • Cumhuriyet’te, TC-YYA kuyruk numarası ile detaylarını paylaştığımız haber üzerine SBK’ye ait uçağın rotası da tartışma konusu oldu. Çünkü uçakların plakası anlamına gelen kuyruk numaraları ile her uçağın rotasını geçmişe dönük olarak bulmak mümkün. Gazeteci Seher Sultan, kuyruk numarasını takip ederek Korkmaz’ın son bir yılda uçtuğu güzergâhları ortaya çıkardı. Korkmaz’ın içinde yer alıp almadığı belli değil ancak Türkiye-Venezuela arasında tam 40 sefer yapıldığı kayıtlarda görünüyor. Venezuela, Sedat Peker’in Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ı, “‘uyuşturucu güzergâhını düzenlemek için ziyaret etti” dediği ve kokain ticareti ile öne çıkan ülke.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER