A3 Haber

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, güvenlik görevlileri tarafından okula alınmadı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, güvenlik görevlileri tarafından okula alınmadı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, güvenlik görevlileri tarafından okula alınmadı
Temmuz 03
19:46 2021

Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektörlüğe atanmasına ilişkin protestolar devam ediyor. Dün öğrencilerin Güney Kampüs’te başlattığı çadır nöbetinin ardından, bugün rektörlük okula giriş yasağı aldı.

Prof. Melih Bulu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından rektörlüğe atandığı Boğaziçi Üniversitesi’nde özel güvenlik görevlileri, okulun öğrencilerini ve öğretim görevlilerini kampüslere almadı. Rektörülüğün hafta sonu için okula giriş yasağı aldığı belirtilirken, okula girmek isteyen öğrencilerle özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Kampüs çevresine polis bariyerleri konurken, gözaltına alınan öğrenci olmadığı bildirildi.

5 Temmuz’a kadar sürecek olan ve öğrenciler ile öğretim görevlilerini kapsayan okula giriş yasağının ‘sağlık ve güvenlik riskleri’ sebebiyle alındığı duyuruldu.

Bu kararın ardından öğle saatlerinden itibaren öğretim görevlileri ve öğrenciler özel güvenlik görevlileri tarafından üniversite kampüslerine alınmadı. Kampüs çevresinde çok sayıda polis ekibi gözlenirken, okulun etrafına polis bariyerleri kuruldu.

Akşam saatlerinde okula girmeye çalışan öğrencilere özel güvenlik görevlileri tarafından müdahale edilirken, arbede yaşandı. Kuzey Kampüs kapısında polisin de öğrencilere müdahalede bulunduğu belirtildi. Yaşanan olaylarda herhangi bir gözaltı işlemi yapılmazken, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kendi okullarına giriş yasağı sürüyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER