A3 Haber

BBP’den kadın kolları başkanına ters kelepçeyle ilgili açıklama: Bağlamından koparıldı

BBP’den kadın kolları başkanına ters kelepçeyle ilgili açıklama: Bağlamından koparıldı

BBP’den kadın kolları başkanına ters kelepçeyle ilgili açıklama: Bağlamından koparıldı
Temmuz 04
21:30 2021

BBP Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’nün AKP’yi eleştirmesi sonrası ters kelepçeyle gözaltına alınmasına ilişkin partisinden ‘bağlamından koparılarak haberleştirildi’ açıklaması geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’nün işyerinden ters kelepçeyle gözaltına alınmasına ilişkin partisinden açıklama geldi.

Yümlü YouTube’da yayın yapan bir televizyon kanalındaki programa konuk olmuş ve hükümeti eleştirmişti. Yümlü programdan iki gün sonra işyerine gelen polislerce ters kelepçe yapılarak gözaltına alınmıştı. Yümlü polislerin kendisini iş yerinde maske kullanmadığı ve temaslı olduğu iddiasıyla gözaltına aldıklarını, polis merkezine götürüldüğünü ancak ifadesi alınmadan serbest bırakıldığını söylemişti.

BBP Genel Merkezi yazılı bir açıklama yayımlayarak olayın “bağlamından koparılarak” haberleştirildiğini, Yümlü’nün gözaltına alınmasının yaptığı siyasi eleştirilerle ilgisi olmadığını savundu.

BBP: Siyasi eleştirileriyle ilgisi yok

BBP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Vaki olayın, Sayın Fatma Yümlü’nün bir siyasetçi olarak yapmış olduğu siyasi değerlendirmeler ve yapmış olduğu eleştiriler neticesinde yapıldığı şeklinde bir haber yapılmıştır.

Bu gözaltı hadisesi, yukarıda bahsettiğimiz konuyla hiç bir ilgisi olmayan bir sebeple, (pandemi süreci uygulamaları) polis memurlarının yetkilerini ve kanunlarla çizilmiş görev tanımlarını fazlasıyla aşan, hiçbir şekilde kabul etmediğimiz, reddettiğimiz bir şekilde uygulanmasıyla kamuoyunun gündemine düşmüştür. 

Fatma hanımın olay sürecinde partideki görevini ve parti kimliğini paylaşmamış olması da mazeret olarak kabul edilemez.

Hanımefendi kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sürecin genel başkan, genel merkez, il bakanlığı düzeyinde takipçisi olduğumuzun ve bu hadisenin içinde olan kamu görevlileri ile ilgili her türlü yasal takibatın takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.”

Açıklamada BBP Ordu İl Başkanlığı’nda yarın konuyla ilgili ayrıntıların paylaşılacağı bir basın toplantısı düzenleneceği belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER