A3 Haber

AKP’li Çelik’ten ABD’ye “çocuk asker raporu” tepkisi: Türkiye bu konuda sicili en temiz ülkedir

AKP’li Çelik’ten ABD’ye “çocuk asker raporu” tepkisi: Türkiye bu konuda sicili en temiz ülkedir

AKP’li Çelik’ten ABD’ye “çocuk asker raporu” tepkisi: Türkiye bu konuda sicili en temiz ülkedir
Temmuz 07
15:58 2021

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’yi ‘çocuk asker kullanımına karışan ülkeler’ listesine eklemesine tepki gösterdi. Çelik, “Türkiye bu konuda sicili en temiz ülkedir” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor. Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • – ABD’nin İnsan Ticareti raporunda Türkiye’nin suçlanması asla kabul edeceğimiz bir durum değildir. Açık ve net bir şekilde iddia ediyorum ki Türkiye Cumhuriyeti bu konuda sicili en temiz ülkedir. Müttefiklerimizin teröre verdiği destek bizi üzüyor.
  • – (Kadına karşı şiddetle mücadele) Daha önce biliyorsunuz üç eylem planı açıklanmıştı. Şimdi de 4. ulusal eylem planı açıklanmıştır. Bu, paydaşların ortak iradesiyle ortaya çıktı. Ana hedefler çok önemli.
  • – Sadece doğaya zarar vermemek yetmiyor artık. Doğanın gücünü artıracak birtakım çalışmalar yapmak gerekiyor.
  • – Dünyada çeşitli yerlerde bakım evlerine terk edilmiş insanlar, sağlık hizmetine erişemeyen insanların tablolarını gördük. Çok şükür Türkiye, güçlü bir devlet olarak, güçlü altyapısıyla atlattı. Bu şekilde gayriinsani tablolarla karşılaşmadık. Her gün çeşitli açıklamalar görüyoruz. Buna siyasetle karar vermeyelim. Bilim Kurulu’nun kararları ve tavsiyeleri doğrultusunda herkes alınması gereken önlemleri alıyor. Sağlık Bakanlığımızın verilerine göre şu ana kadar 36 milyona yakın vatandaşımız bir doz aşılarını yaptırmış. Hiçbir şekilde gevşememek gerekiyor, tedbirleri devam ettirmek gerekiyor. Nihayetinde bu biz siyasetçilerin karar verebileceği bir konu değil.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER