A3 Haber

CHP’nin “Doğu masası” projesi: “Amacımız sürpriz yerlerden milletvekili çıkarmak”

CHP’nin “Doğu masası” projesi: “Amacımız sürpriz yerlerden milletvekili çıkarmak”

CHP’nin “Doğu masası” projesi: “Amacımız sürpriz yerlerden milletvekili çıkarmak”
Temmuz 08
13:32 2021

CHP, oy oranının en düşük olduğu Doğu ve Güneydoğu illerinde, yerel seçimler sonrasında kurduğu “Doğu masası” ile sahaya inerek oylarını artırma hesabı yapıyor.

CHP’nin örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’ye yeni katılımlar için bölgeye gideceklerini belirterek, “Amacımız ilk seçimde sürpriz yerlerden milletvekili çıkarmak. Diyarbakır, Van, Muş’tan milletvekili çıkaracağız” dedi. Salıcı, HDP ile ittifak tartışmalarına ilişkin ise “HDP’nin Millet İttifakı’nda olma talebi yok” görüşünü dile getirdi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre Doğu ve Güneydoğu’daki 24 ilde, CHP’nin örgütsel yapılanmasını genişletmek ve oy oranını artırmak için milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan heyetler aracılığıyla çalışma yürütüyor. Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın sorumluluğundaki çalışmalar “Doğu masası” adı altında yapılıyor.

Saha çalışmalarının ardından Salıcı başkanlığındaki heyet, Perşembe gününden itibaren Cizre’den başlamak üzere Silopi, Hakkari ve Muş’ta gerçekleştirilecek partiye katılım törenleri için bölgeye gidecek.

Salıcı, “Doğu masası” projesinin 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerden sonra gündemlerine aldıklarını ifade etti. CHP’nin İstanbul başta olmak üzere metropollerde, çok farklı kesimlerden oy aldığını belirten Salıcı, “Biz birçok metropolde Kürt seçmenden de önemli oy aldık. Doğu’da da seçimden sonra bir hareketlilik oluştu. Bu hareketliliği örgütsel olarak bizim değerlendirmemiz gerekiyordu. Bu konuda somut yaptığımız iş, Doğu masasını kurmak oldu” dedi.

Salıcı, sahada yapılan çalışmalarla partisinin örgütsel kapasitesini artırmayı, buna bağlı olarak da bölgedeki oy oranını artırmayı hedeflediklerini vurguladı: “Temel mantığımız şu, biz Doğu bölgesinde uzun süredir düşük oy alıyoruz. Yüzde 2 oy aldığımız yerler var, ama tabii bunların içinde 2 milletvekili çıkardığımız Gaziantep de var, birer milletvekili çıkardığımız Tunceli, Kahramanmaraş, Elazığ, çok düşük oy aldığımız Ağrı da var. Bunların tamamına ortak bakışla gidiliyor. Amacımız ilk genel seçimlerde Doğu’dan, batı kamuoyunun sürpriz olarak görebileceği yerlerden milletvekili çıkarmak.”

Salıcı, CHP’nin Erzincan, Kars gibi yerlerden milletvekili çıkarmasının “sürpriz olmayacağını”, ancak ilk seçimlerde bazı kesimlerin “şaşıracağı” sürpriz yerlerden milletvekili çıkaracaklarını vurgularken, bu illeri Diyarbakır, Van ve Muş olarak sıraladı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER