A3 Haber

CHP’den Erdoğan’a: Çok açıkça uyarıyoruz bu yanlıştan dönün, Mehmetçiğimizi Taliban’ın karşısına dikmeyin

CHP’den Erdoğan’a: Çok açıkça uyarıyoruz bu yanlıştan dönün, Mehmetçiğimizi Taliban’ın karşısına dikmeyin

CHP’den Erdoğan’a: Çok açıkça uyarıyoruz bu yanlıştan dönün, Mehmetçiğimizi Taliban’ın karşısına dikmeyin
Temmuz 12
16:44 2021

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına çıktı. Öztrak, “Çok açıkça uyarıyoruz bu yanlıştan dönün, Mehmetçiğimizi Taliban’ın karşısına dikmeyin” dedi. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısının ardından gerçekleştirdiği açıklamada Türkiye’nin Afganistan’da Kabil Havalimanı’nın korunmasını üstlenmesine ve AKP iktidarının ekonomi politikalarına tepki gösterdi.  Faik Öztrak, “Çok açıkça uyarıyoruz. Bu yanlıştan biran evvel dönün. Herkes ardına bakmadan kaçarken, Mehmetçiğimizi Taliban’ın karşısına dikmeyin. Aksi halde Mehmetçiğimizin ayağına değecek her taştan, Sorumlu siz olursunuz” dedi. Faik Öztrak’ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

  • Türk lirası, Dolar ve Avro karşısında, Son üç yılda yüzde 50 değer kaybetti. Dünyada parası dolar karşısında en fazla değer kaybeden İki ülkeden biri olduk. Diğeri de Arjantin Pesosu. Erdoğan Şahsım Hükümeti paramızı pul etti. Kayınpeder ile damat bir oldu, Merkez Bankası’nın kasasındaki 128 milyar doları, Bankanın arka kapısından istedikleri gibi, istediklerine sattılar.
  • Dalgalı kur rejiminde, Hem dövizi, hem de faizi kontrol edebileceklerini sandılar. Sahte istikrar görüntüsü verip, Koltuklarını koruyabileceklerini sandılar. Milletin 128 milyar doları gitti. Ama ne kur, ne faiz, ne de enflasyon dikiş tuttu. “128 milyar dolar nerede?” diye sorduk. Cevap vereceklerine, afişlerimizi toplattılar. Sonra döviz kurunu baskılayabilmek için Dünyanın en yüksek yedinci faizini vermek zorunda kaldılar. Ama o da işe yaramadı.
  • Merkez Bankası kasasının boş olduğunu gören döviz ve faiz baronları Daha fazla faiz istemeye devam ettiler. Son üç yılda milletin sadece dövizlerini değil, Gelirini de erittiler. Erdoğan Şahsım Hükümeti işbaşı yaptığında, Türkiye’nin milli geliri 892 milyar dolardı. Bu yılın ilk üç ayında 728 milyar dolara düştü. Erdoğan Şahsım Hükümeti, Üç yılda millete 164 milyar dolara mal oldu. 164 milyar dolar, Osman Gazi köprüsü de dâhil, 16 tane İstanbul-İzmir Otoyolu demek, 47 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 132 tane Avrasya Tüneli demek. Erdoğan Şahsım Hükümetinin, Milletin cebinden çekip aldığı 164 milyar dolarla, Edirne’den Hakkâri’ye, Muğla’dan Ardahan’a, 6 şerit gidiş, 6 şerit geliş otoyol yapılırdı. Yandaşlara peşkeş çekilen milyarlarca dolar da, Milletimizin cebinde kalırdı.
  • Atalarımızın dediği gibi, “Başını acemi berbere teslim eden, Cebinden pamuğu eksik etmesin.” Millet bu acemilerin elinde, Pamuğu nereye basacağını şaşırdı. Erdoğan Şahsım Hükümeti, Milletin sadece aşını değil, İşini de elinden aldı. TÜİK, bugün Mayıs ayı işsizlik verilerini açıkladı. Mevsim etkilerinden arınmış verilerle, Gerçek işsizlik oranımız yüzde 27,2. Erdoğan Şahsım Hükümeti işbaşı yaptığında aynı oran, Yüzde 16,2 idi. Gerçek işsizlik oranı üç yılda 11 puan sıçradı.
  • Yine mevsim etkilerinden arınmış verilerle, Erdoğan Şahsım Hükümeti göreve başladığında, 5 milyon 528 bin kişi işsizdi. Şimdi 9 milyon 671 bin kişi işsiz. Gerçek işsizlerimizin sayısı, Son üç yılda 4 milyon 143 bin kişi arttı. Bir ekonomi yönetiminin başarısı, Çalışmak isteyen yurttaşlarına ne kadar iş imkânı sunduğuyla ölçülür. Erdoğan Şahsım Hükümeti yurttaşlarımıza iş yaratamadı. İşi olan yurttaşlarımızın işini de elinden aldı.
  • Erdoğan Şahsım Hükümeti iş başı yaptığında, Çalışan sayısı 28 milyon 957 bin kişiydi. 2019’da çalışan sayısı 28 milyon 243 bine düştü. Pandemi gelmeden millet işini kaybetmeye başladı. Bugün çalışan sayısı ise 27 milyon 844 bine geriledi. Üç yılda 1 milyon 113 bin yurttaşımız işinden oldu. Erdoğan geçtiğimiz günlerde gençlere seslenerek, “Sahipsiz değilsiniz” dedi. İyi de, boş laf karın doyurmuyor. Tablo ortada…
  • Mafya lideri de hangi AK Partili siyasetçiye, Rüşvet verdiğini itiraf etti. Ama ne Erdoğan’dan, Ne AK Parti’den, Ne de Savcılardan gık çıktı. Çünkü dünyanın en kuvvetli ortaklığı suç ortaklığıdır. İpi bir kez çekerseniz, Ucunun nerelerden geleceği belli olmaz. Yine bir başka rezalet… Bu ülkede kendi bakanlığına dezenfektan satan bakanla, Erdoğan Şahsım Hükümetinde tanıştık. Bu kanunlarımıza göre büyük bir suç. Ama bırakın bu Bakana soruşturma açılmasını, Erdoğan bir de üstüne teşekkür etti. Neden? Çünkü bunlarda, Bu tür kirli işler iltifata tabi de ondan.
  • Mevlana hazretlerinin dediği gibi; Adaletin olduğu yerde, ekmek herkese yeter. Ama adaletin olmadığı yerde, Tarlaya karga, Ambara fare, Fırına hırsız, Memlekete ise haramiler dadanır. Bugün ülkemizde olan tam da budur. Erdoğan Şahsım Hükümetinin iş başı yapmasıyla, Türkiye’de adalet namına hiçbir şey bırakmadılar. Uluslararası Hukukun Üstünlüğü Endeksi ’nde Erdoğan Şahsım Hükümeti işbaşı yapmadan önce, sıradaydık, şimdi 107. sıradayız. Bu endeksteki komşularımız kim derseniz? Kenya, Mali, Angola…
  • Hukukun üstünlüğünde dibe oturmuş durumdayız. Yine Erdoğan Şahsım Hükümetinin işbaşı yapmasıyla, Yolsuzluk Algı Endeksi’ ndeki konumumuz da, Beş basamak birden kötüleşti. Burada da 81. Sıradan, Sıraya düştük. İnsani Özgürlük Endeksi ’nde yaşadığımız gerileme ise, Çok ama çok dramatik.

Afganistan çağrısı

  • Uluslararası ilişkilerde tüm bu zayıflıklar da, Size karşı kullanılır. Hatta buralardaki zafiyetler, Masalarda pazarlık konusu yapılır. İşte son yaşadıklarımıza bir bakın. ABD, Afganistan’dan arkasına bakmadan çekiliyor. Sadece ABD’mi, Afganlar da Taliban geliyor diye, Ülkesini bırakıp, ardına bakmadan kaçıyor. İran sınırımız fiilen silindi. Her gün yüzlerce Afgan, Konvoylar halinde Türkiye’ye giriyor. Sınırlarımıza hâkim olamayan Erdoğan Şahsım Hükümeti Afganistan’da Kabil Havalimanını korumaya gönüllü yazılıyor.
  • Niye? Hem ABD ile arayı düzeltmek, Hem de çarkları döndürecek para girişini sağlamak için. Hukukun olmadığı, Can ve mal güvenliğinin olmadığı yere, Ne sıcak para, ne soğuk para gelir. Erdoğan’ın yakın arkadaşı Soros ne demişti? “Türkiye’nin en önemli ihraç ürünü ordusudur.” Erdoğan anlaşılan arkadaşını haksız çıkarmak istemiyor.
  • Çok açıkça uyarıyoruz. Bu yanlıştan biran evvel dönün. Herkes ardına bakmadan kaçarken, Mehmetçiğimizi Taliban’ın karşısına dikmeyin. Aksi halde Mehmetçiğimizin ayağına değecek her taştan, Sorumlu siz olursunuz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER