A3 Haber

Çocuklara bile tahammüleri yok: İBB’nin gezici çocuk kütüphanesi AKP’li belediye tarafından kaldırıldı

Çocuklara bile tahammüleri yok: İBB’nin gezici çocuk kütüphanesi AKP’li belediye tarafından kaldırıldı

Çocuklara bile tahammüleri yok: İBB’nin gezici çocuk kütüphanesi AKP’li belediye tarafından kaldırıldı
Temmuz 14
17:16 2021

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait “500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz” isimli etkinlik otobüsü faaliyetini sürdürdüğü esnada AKP’li Zeytinburnu Belediyesi ekiplerince kaldırıldı. İBB’nin resmi Twitter hesabından paylaştığı habere tepkiler çığ gibi büyüdü.

Son yerel seçimlerde İstanbul’u kaybeden AK Parti ötekileştirici tutumlarını bu sefer de çocuklar için düzenlenen etkinlik üzerinden sergiledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait “500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz” adlı etkinlik AKP’li Zeytinburnu Belediyesi tarafından kaldırıldı.

“Siyasi hırs uğruna bari çocuklara kıymayın diyeceğim ama nafile…”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medyada yaptığı paylaşımda AKP’li Belediye’nin uygulamasına şu sözlerle tepki gösterdi:

“Sebep? Siyasi hırs uğruna bari çocuklara kıymayın diyeceğim ama nafile.. Vatandaşı görmeyen, şuradaki çocukların mutluluğunu hissedemeyen bir anlayışın tezahürü bu davranış Bu anlayıştan hep birlikte kurtulacağız hem de çok yakında.”

“AKP’nin ötekileştirici uygulamalarına bu kez çocuklar maruz kaldı” 

AKP’li belediyenin ilginç tutumuna tepki gösteren CHP Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Dağ ise, “AKP’li Belediyelerin yaptığı ayrımcı ve ötekileştirici uygulamalarına bu kez çocuklar maruz kaldı. İlçemize gelen İBB’ye ait “500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz” adlı etkinlik otobüsü belediye ekiplerince kaldırıldı. Zeytinburnu Belediyesinin yaptığı bu ayıbı kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.

AKP’li belediye tepkileri aldırmadı, işlemi savundu: Bu iş bilmezliktir

Bunun üzerine Zeytinburnu Belediyesi’nin Twitter hesabı üzerinden Dağ’ın paylaştığı görüntülere yer veren ‘Büyükşehir Çalışıyor’ adlı hesabın tweet’i alıntılanarak şunlar kaydedildi:

“Belediyemize ait alanlardaki etkinlikler için izin alınması gerekmektedir. Bütün kurumlar için geçerli olan bu durum çok iyi bilindiği hâlde, daha önce araç girmemiş bir yeşil alana otobüs çekilmesinde iyi niyet göremiyoruz. Çocuklarımızın üzülmesinin sebebi bu iş bilmezliktir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER