A3 Haber

Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasında Gezi direnişini hedef aldı

Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasında Gezi direnişini hedef aldı

Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasında Gezi direnişini hedef aldı
Temmuz 15
21:14 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’un yıl dönümü nedeniyle Millete Sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Erdoğan, konuşmasında Gezi direnişini hedef aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 15 Temmuz’un beşinci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği millete sesleniş konuşmasında, “Terör örgütlerini kullanarak topraklarımızı tehdit edenler, bu yaptıklarıyla aslında kardeşliğimizi pekiştirdiklerini anlayamadılar. Millete kefen biçmeye çalışanlara millet cevabını verdi” dedi.

Erdoğan, “Gezi olaylarıyla sosyal çatlaklar oluşturmaya çalışanlar, aslında bünyemize birlik ve beraberlik aşısı yaptıklarını göremediler” derken, “Dün başaramadılar, bugün başaramadılar, yarın da inşallah başaramayacak, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına engel olamayacaklar” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

  •  Dün başaramadılar, bugün başaramadılar, yarın da inşallah başaramayacak, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına engel olamayacaklar.
  • Terör örgütlerini kullanarak topraklarımızı tehdit edenler, bu yaptıklarıyla aslında kardeşliğimizi pekiştirdiklerini anlayamadılar.

Gezi olaylarını hedef aldı

  • Gezi olaylarıyla sosyal çatlaklar oluşturmaya çalışanlar, aslında bünyemize birlik ve beraberlik aşısı yaptıklarını göremediler.
  • Envai kılıktaki terör örgütleri üzerinden tedavüle sürülen senaryoların amacı; ülkemize diz çöktürmek, milletimizi esir etmek, topraklarımızı yağmalamaktır.
  • Geride bıraktığımız 8 yılda farklı görünümler altında yaşadığımız saldırılar, vatanımıza sahip çıkma mücadelemizin sürüp gideceğine işaret ediyor.
  • Dünyanın her ülkesinin ve toplumun gözdesi bir coğrafyayı bin yıldır vatan kılmanın ve vatan olarak tutmanın bedelini ödüyoruz.
  • Bu darbe girişimi, tarihimizdeki yerini bir ibret vesikası olarak almıştır.
  • Nesiller boyunca milletimizin her bir ferdi, bu eşi benzeri olmayan ihaneti hatırladıkça, istiklalimize ve istikbalimize daha sıkı sarılacaktır.
  • Bu alçaklığın hesabını, yakaladığımız, tespit ettiğimiz tüm hainlerden sorduk, sormaya devam edeceğiz.

Afganistan açıklaması

  • Dün Suriye’de bunu yaptık, Libya’da, Karabağ’da bunu yaptık. yarın da inşallah Afganistan’da ve başka yerlerde aynı hakkaniyetli duruşla kardeşlerimizin yanında olacağız. 15 Temmuz aynı zamanda bu büyük vizyonun da sembolüdür.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER