A3 Haber

Suruç katliamı anma etkinliğine polis saldırısı: Ankara, İstanbul, İzmir’de çok sayıda gözaltı

Suruç katliamı anma etkinliğine polis saldırısı: Ankara, İstanbul, İzmir’de çok sayıda gözaltı

Suruç katliamı anma etkinliğine polis saldırısı: Ankara, İstanbul, İzmir’de çok sayıda gözaltı
Temmuz 20
20:52 2021

Suruç katliamında yaşamını yitirenleri anmak için Ankara, İstanbul ve İzmir’de toplanan yurttaşlara polis saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara’da Suruç katliamında yaşamını yitirenleri anma eylemi için Güvenpark’a çıkmak isteyen gençlik örgütlerine Konur Sokak’ta polis saldırdı, çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

Polis, aralarında üç Devrimci Gençlik Dernekleri üyesinin de bulunduğu ve işkenceyle gözaltına aldığı en az 23 eylemcinin dışında çevredeki yurttaşları ve polis şiddetine tepki gösterenleri de gözaltına alıyor.

Gözaltındaki 23 kişi ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılacak.

Kadıköy’de de polis saldırısı

İstanbul’da Kadıköy’de gerçekleştirilen Suruç katliamı eyleminde de polis saldırısı gerçekleşti. Halitağa Meydanı’nda katliamda yaşamını yitiren düş yolcularının isimlerinin okunduğu ve 33 düş yolcusu için 33 dakikalık oturma eyleminin gerçekleşmesinin ardından Süreyya Operası’na yürüyen kitleye Yeldeğirmeni’nde polis plastik mermilerle saldırdı.

İzmir’de polis saldırdı

Polis, çevredeki kitleye ve görüntü alan yurttaşlara da saldırdı. Gözaltına alınanların sayısının en az 25 olduğu öğrenildi.

İzmir’de Karşıyaka İZBAN istasyonu önünde toplanan yurttaşlar da polis saldırısına uğradı. İzmir’de de gözaltına alınanlar olduğu öğrenildi.

Gazetecilere de saldırıldı

Ankara Güvenpark’ta gazeteciler, çekim yapılması halinde gözaltına alınmakla tehdit edildi. Müdahale sırasında yaşananlara tepki gösteren engelli bir genç de, polis tarafından gözaltına alındı.

TGS: “Gazeteciler de plastik mermiyle vuruldu”

Türkiye Gazeteciler Sendikası Twitter’dan yaptığı açıklamada  İstanbul’daki anmada gerçekleşen polis müdahalesinde gazetecilerin de yaralandığını bildirdi.

Sendikanın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Polis İstanbul’daki Suruç anmasını takip eden meslektaşlarımıza plastik mermilerle saldırdı. Gazetecilere yönelik bu sistemli kolluk şiddetini lanetliyoruz. Sorumlu polisler hakkında işlem yapılmasını talep ediyoruz. Artık yeter!”

Gazetecilerin görüntü alması engellemeye çalışan polis müdahalesinde dokuz8haber muhabiri Fatoş Erdoğan kolundan yaralandı. Bir üniversitelinin de burnu kırıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER