A3 Haber

Erdoğan: Kuzey-Güney Kıbrıs diye bir olay kalmadı

Erdoğan: Kuzey-Güney Kıbrıs diye bir olay kalmadı

Erdoğan: Kuzey-Güney Kıbrıs diye bir olay kalmadı
Temmuz 21
14:19 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’deki bayramlaşmaya video konferansla katılıyor. Erdoğan, “Salgın çeşitli ülkelerde yeni varyantlarla yükselişe geçse de Türkiye henüz bu tehdidin pençesine düşmüş değildir” dedi. Erdoğan, Kıbrıs için iki devletli çözüm mesajı da vererek, “Kuzey Kıbrıs-Güney Kıbrıs diye bir olay kalmadı” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs’ta yaptığı açıklamalarla uluslararası diplomaside tepki toplayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Rum kesimini ve Yunanistan’ı, verdikleri tüm sözlerden dönmelerine, yapılan anlaşmalara sırt çevirmelerine, Türk toplumun yok sayan şımarıklıklarına rağmen ısrarla destekleyenlerin artık bu konuda söyleyecek sözü kalmamıştır” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Her ne kadar salgın çeşitli ülkelerde varyantlarla yükselişe geçse de, Türkiye henüz bu tehdidin pençesine düşmüş değildir. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyarak ilave kısıtlamara gerek kalmadan geride bırakacağımıza inanıyorum.
  • Türkiye’nin potansiyelinden, gücünden, büyüklüğünden habersiz tellalar sürekli tersini sürüyor. 2023 hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyoruz. Değerli kardeşlerim, bu yolda her attığımız adımda karşılaştığımız engelleri, kirli senaryoları birer birer boşa çıkartıyoruz.
  • Ülkemizde artık vesayeti diriltme hayalleri, demokraside ve ekonomide elde ettiğimiz kazanımları geriye götürme çabaları beyhudedir.
  • Her fırsatta Cumhur İttifakı’nın gücüne, AK Parti’nin birliğine ve beraberliğine sahip çıkmasının ehemmiyetine vurgu yapıyoruz.

Kıbrıs açıklaması

  • Rum kesimini ve Yunanistan’ı, verdikleri tüm sözlerden dönmelerine, yapılan anlaşmalara sırt çevirmelerine, Türk toplumun yok sayan şımarıklıklarına rağmen ısrarla destekleyenlerin artık bu konuda söyleyecek sözü kalmamıştır
  • Artık bizim bu kısır döngüyü sürdürmek için sebebimiz kalmamıştır; biz Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin egemen devlet üzerine kurulu yeni çözüm teklifini, sonuna kadar destekliyoruz.

“Pek çok sektörde vasıflı vasıfsız eleman ihtiyacı had safhaya çıktı”

  • Ticaretimiz canlanıyor. Turizm sektörü sürekli hedef yükseltiyor. Yatırımcılarımız nakletmek için konteyner bulamıyor. Pek çok sektörde vasıflı vasıfsız eleman ihtiyacı had safhaya çıktı. Belli alanlarda yetişmiş iş gücü karaborsaya düşmüş durumda

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER