A3 Haber

TOKİ Meclis’e sunduğu raporla itiraf etti: Reklamlar yandaşlara gitmiş!

TOKİ Meclis’e sunduğu raporla itiraf etti: Reklamlar yandaşlara gitmiş!

TOKİ Meclis’e sunduğu raporla itiraf etti: Reklamlar yandaşlara gitmiş!
Ağustos 07
11:37 2021

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Meclis’e sunduğu belgelerde dikkat çeken bir gerçek ortaya çıktı. TOKİ’nin 9.2 milyon lira harcanan reklam ve tanıtım çalışmaları yalnızca iktidara yakın medya kuruluşlarına verildi.

TOKİ’nin iktidara yakın medya kuruluşlarına reklam vermeyi tercih ederken 2019 yılında 8 milyon 622 bin lira, 2020’de ise 9 milyon 208 bin liralık reklam ve tanıtım harcaması yaptığı öğrenildi. Akdeniz ve Ege bölgelerinde art arda çıkan yangınlar henüz söndürülmeden açıkladığı köy evleri projesi ile eleştirilen TOKİ, gazete ve TV’lere 2019 yılında 2 milyon liralık 2020’de ise 1 milyon 200 bin liralık reklam verdi.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; TOKİ’nin, reklam verdiği gazete ve TV kanalların arasında büyük ölçüde iktidara yakınlığı ile bilinen kuruluşlar alırken 2019 ve 2020’de Sözcü, Korkusuz, Yeniçağ, Cumhuriyet, Birgün, Evrensel, FOX TV, KRT, Tele 1 ve Halk TV’ye hiç reklam vermedi.

TOKİ’nin TBMM KİT Komisyonu’na gönderdiği belgeye göre kuruluşun ilanları Hürriyet, Sabah, Takvim, Milliyet, Posta, Akşam, Güneş, Star, Türkiye, Yeni Akit, Yeni Şafak, Dünya, Milat, Diriliş Postası, Yeni Birlik ve Türkgün gazetelerine verildi. Kuruluşun reklam vermek için tercih ettiği televizyonlar ise ATV, Kanal D, Star, Show TV, Kanal 7, TV 8, A Haber, A Para, TRT 1, TRT Haber, CNN Türk, Habertürk, Bloomberg, TGRT, Kanal 24, Ülke TV, TV Net, 360 TV olark sıralandı. TOKİ ayrıca Bengü Türk, Akit TV, TV 100 kanallarını reklamla destekledi.

Amaç “kuruluşun faaliyetlerinden vatandaşı haberdar etmek” 

TOKİ’nin TBMM KİT Komisyonu’na tanıtım ve reklamlara ilişkin gönderdiği yanıtta, yapılan tanıtım çalışmaları, pazarlamaya dönük çalışmalar olarak değil, kuruluşun faaliyetlerinden vatandaşı haberdar etmek için sürdürülen çalışmalar olarak nitelendirildi. TOKİ’nin reklam ve tanıtım hizmetleri için 2019 yılında 8 milyon 622 bin TL, 2020’de ise 9 milyon 208 bin TL harcama yaptığı belirtildi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER