A3 Haber

Demirtaş’tan sığınmacı çıkışı: Ülkemize gelmiş hiç kimseyi gerisin geri ateşin içine gönderemeyiz

Demirtaş’tan sığınmacı çıkışı: Ülkemize gelmiş hiç kimseyi gerisin geri ateşin içine gönderemeyiz

Demirtaş’tan sığınmacı çıkışı: Ülkemize gelmiş hiç kimseyi gerisin geri ateşin içine gönderemeyiz
Ağustos 17
15:25 2021

Son dönemde sığınmacı tartışmaları hakkında konuşan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Ülkemize gelmiş hiç kimseyi gerisin geri ateşin içine gönderemeyiz. Sorunun çözümü çok kolay değil, biliyorum ama çözmek zorunda olan da biziz” dedi.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, odağında sığınmacıların bulunduğu tartışmaları değerlendirdi.

Gazete Duvar yazarı İrfan Aktan’a açıklamalarda bulunan Demirtaş, öncelikli olarak kısa, orta ve uzun vadeli bölümleri olan stratejik bir plan yapılması gerektiğini söyledi.

“Türkiye’nin kaç göçmen alabileceği hesaplanmalı ve bu insanların barınma, sağlık, eğitim, gıda ve güvenlik ihtiyaçlarına ilişkin bütün altyapı hazır hale getirilmelidir” ifadesini kullanan Demirtaş, ‘toplumun desteği alınmadan göçmenler konusunda başarılı olunamayacağını’ kaydetti.

Demirtaş, şöyle devam etti:

  • Buna özel önem vermek gerekir. Göçmenlerin geldikleri ülkelerle işbirliği içinde olmak, oralardaki çatışma ve kargaşanın hatta sömürünün ortadan kalkması için etkili bir dış politika oluşturmak gerekir. Batı ülkeleriyle de ucuz göçmen pazarlığı yapmak yerine ilkeli işbirliklerini dayatmak gerekir. Onlar da göçmenlerin sorumluluklarını paylaşmak zorundalar.

“Başkası gelip de bizim sorunumuzu çözmeyecek”

  • Ancak şu da bir gerçektir ki, ülkemize gelmiş hiç kimseyi gerisin geri ateşin içine gönderemeyiz. Sorunun çözümü çok kolay değil, biliyorum ama çözmek zorunda olan da biziz. Başkası gelip de bizim sorunumuzu çözmeyecek.”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında konuştu

Erken seçim sürekli gündeme gelirken Aktan’ın “Partinizden talep veya öneri gelmesi halinde yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünür müsünüz?” sorusuna Demirtaş, “Partim ve halkımız bana ne görev verirse severek ve onurla yapmaya hazırım. Buna Cumhurbaşkanlığı adaylığı da dahil” şeklinde yanıt verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER