A3 Haber

Maltepe Kaymakamlığı aşı karşıtı mitinge izin vermedi: Miting valilik izniyle yapılacak

Maltepe Kaymakamlığı aşı karşıtı mitinge izin vermedi: Miting valilik izniyle yapılacak

Maltepe Kaymakamlığı aşı karşıtı mitinge izin vermedi: Miting valilik izniyle yapılacak
Eylül 09
16:04 2021

İstanbul Maltepe Kaymakamlığı, aşı karşıtları tarafından düzenleneceği açıklanan mitinge izin verilmeyeceğini açıkladı. Ancak İstanbul Valiliği, mitingin yapılmasını uygun buldu. Komplo teorisyenleri ve aşı karşıtı görüşleri savunan sekiz yazar, gazeteci, doktor, avukat, sanatçı ve aktivistin konuşacağı miting, farklı sosyal medya hesapları üzerinden duyuruluyor.

Maltepe Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Maltepe Kaymakamlığı’nın izinleriyle 11.09.2021 tarihinde Maltepe Miting Alanı’nda Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor konulu bir miting düzenleneceği yönünde haber ve paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. Söz konusu etkinliğin düzenlenmesi için izin verilmesi talebiyle Anadolu Birliği Partisi tarafından 23.08.2021 tarihinde Kaymakamlığımıza yapılan başvuruya; toplu yapılacak etkinliklerin Covid-19 virüsünün bulaş riskini artıracağı ve salgınla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceği değerlendirilerek izin verilmemiştir” denildi.

Dilipak: Maltepe mitingi zamanında, sorunsuz bir şekilde yapılacak

Mitingdeki konuşmacılar arasında yer alan Akit yazarı Abdurrahman Dilipak ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “11 Eylülde Maltepe mitingi zamanında, sorunsuz bir şekilde yapılacak. Diğer illerden mitinge katılmak isteyenlerin intikalinde inşallah bir sorun yaşanmayacak. Bir takım gerçek dışı haberlere lütfen itibar etmeyiniz. İçişleri Bakanlığı ve Valilik süreci takip ediyorlar” dedi.

ABP Genel Başkanı Yalçın: Mitingi yapacağız

23 Ağustos günü Maltepe Kaymakamlığı’na “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” konulu miting izni için başvuruda bulunan Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Mitingin iptal edildiği bilgisi doğru değil. Açıklandığı gibi 11 Eylül Cumartesi günü Maltepe’de mitingimizi düzenleyeceğiz” dedi.

Yalçın, “Miting için gerekli izin valilikten mi alındı mı?” sorusuna ise “Evet” yanıtını verdi.

Valilik izin çıktı

Anadolu Birliği Partisi, “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” çağrısı ile Maltepe Miting Alanı’nda 11 Eylül Cumartesi günü miting yapılması talebiyle İstanbul Valiliği’ne başvuruda bulundu. Başvuru valilikçe kabul edildi.

Valilikten, bahse açık yer toplantısı talebi ilgi (a) (b) (c) genelgeler ile ilgi (ç) Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma rehberinde belirtilen kurallara riayet edilmesi kaydıyla uygun görüldüğü, belirtilen yer, tarih ve saatlerde gerekli gerekli emniyet tedbirlerinin alınacağı belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER