A3 Haber

AKP’li Turan: HDP kimi isterse millet ittifakının adayı o olacaktır

AKP’li Turan: HDP kimi isterse millet ittifakının adayı o olacaktır

AKP’li Turan: HDP kimi isterse millet ittifakının adayı o olacaktır
Eylül 14
18:27 2021

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayıyla ilgili konuşurken, “Görülen o ki HDP kimi isterse millet ittifakının adayı o olacaktır. Millet İttifakı’nın adayı, aynı zamanda HDP’nin dile getirdiği özgürlük ittifakının da adayı olacaktır” dedi.

AKP Grup Başkan Vekili Turan, TBMM’de gazetecilerle gerçekleştirdiği toplantıda 1 Ekim’de açılacak Meclis gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bülent Turan, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayına ilişkin tartışmayla ilgili şu yorumu yaptı:

Durum o kadar absürt hallere geldi ki, belediye başkanını parlatmak için tarihin akışını değiştirmiş, bir cihan padişahına benzetmeye kadar gitti. Bu adayı açıklamama sebeplerinin bir seçim stratejisi olduğunu düşünmüyorum. Tamamen hazırlıksız olmaları ve ittifakın diğer paydaşının onayını almamalarından kaynaklı. Görülen o ki HDP kimi isterse millet ittifakının adayı o olacaktır. Millet ittifakının adayı, aynı zamanda HDP’nin dile getirdiği özgürlük ittifakının da adayı olacaktır. Dün, iktidara geldiğimizde HDP’ye 1-2 bakanlık verebiliriz diyen CHP’nin bugün adayını HDP belirliyor. Kendi aralarında bir mutabakata varamayanlar, ülke yönetimine talip. Trajikomik bir durum. İşte bu yüzden AK Parti, cumhur ittifakı, bu ülke için en güçlü, en umut verici alternatifsiz tek seçenek olmaya devam ediyor. Kafaları çok karışık. Getirsinler kanun teklifini destek verelim. İster bir yıl Kılıçdaroğlu, bir yıl Akşener, bir yıl Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylığına; ister altı ayda bir dönüşümlü olarak cumhurbaşkanı yardımcılıklarına imkan verilsin. İster öyle, ister böyle. Ne diyorlarsa, her usule hazırız. Bizim adayımız belli. Milletimize güveniyoruz.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER