A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan “Kürt sorunu” tartışmalarına karşı net mesaj: Bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz

Kılıçdaroğlu’ndan “Kürt sorunu” tartışmalarına karşı net mesaj: Bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz

Kılıçdaroğlu’ndan “Kürt sorunu” tartışmalarına karşı net mesaj: Bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz
Eylül 22
11:14 2021

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kürt sorununa çözüm” tartışmaları üzerine açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziler Haftası Buluşması’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, HDP’li Sezai Temelli’nin “Kürt sorununda muhatap İmralı’dır” sözlerine bir kez daha yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Sorunu çözecek olan organ TBMM’dir. Her politikacı samimi ve dürüst olmalı. Bu ülkeye barışı birlikte getireceğiz. Kavgadan bıktık. Açlık, sefalet, yoksulluk var. Öğrenciler yurt bulamıyorlar, yaptıkları tartışmalara bakın. Namuslu, ahlaklı olan siyasetçi bunları her ortamda dillendirmek zorundadır. Sorun var evet, bu sorun Meclis’te çözülecek.
  • O zaman HDP’nin TBMM’de başkanvekilliği yaptığı zaman söz istemesinler. El kaldırıp söz istiyorlarsa nasıl el kaldırıp söz istiyorlar. Biraz mantık olur. Hiç kimseyi düşmanlaştırmak gibi bir niyetimiz yok. Bu ülkede 83 milyonun huzur içinde yaşamasını istiyoruz.
  • Sen 20 yıldır yönetiyorsun ülkeyi, yurt sorununu çözemedin ya. Şimdi kalkmış bana bir sürü laf ediyorlar. Yine söz veriyorum, bu ülkenin bütün sorunlarını çözmeye kararlıyım.

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal ve İttifakları” belgeselinin ilk bölümünde, “Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, “HDP’li TBMM Başkanvekili oturumları yönetiyor ve hepimiz de onun yönetimine katılıyor muyuz? Bu meşru mu, gayrı-meşru mu tartışmasına en iyi cevaptır. HDP ile AK Parti arasına sıkışan seçmen çıkış yolunu, üçüncü alternatifi arıyor. Hiç kimse Kürt seçmen kitlesini HDP’nin sadık bendesi olarak görmesin. Siyasetin görevi onlara gidecek yeri göstermektir” demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı. Bahçeli, “HDP’yi meşru organ görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir” ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER