A3 Haber

Alevi öğrencileri hedef alan din kültürü öğretmeni hakkında soruşturma

Alevi öğrencileri hedef alan din kültürü öğretmeni hakkında soruşturma

Alevi öğrencileri hedef alan din kültürü öğretmeni hakkında soruşturma
Eylül 24
16:53 2021

Ankara’da din dersinde Alevi öğrencilerin hedef alan din kültürü öğretmeni hakkında soruşturma açıldığı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Ankara’da din dersinde Alevi öğrencilerin hedef alan din kültürü öğretmeni hakkında soruşturma başlattı.

Yazılı açıklamada, “Ankara’nın bir ilçesinde bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olayla ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme/soruşturma başlatılmıştır. Süreç yakından takip edilmektedir” denildi.

Alevi öğrencilerin hedef alınması sonrası AKP Sözcüsü Ömer Çelik “AK Parti olarak vatandaşlarımızın dinsel tercihleri ve mezhep tercihlerinin tamamen kendilerine ait olduğunu düşünüyor, Alevi-Sünni vatandaş gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz” iddiasında bulunmuştu.

Ne olmuştu?

Ankara’nın Mamak ilçesindeki Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu’nda iddiaya göre; M.K. adlı din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin, 8. sınıf öğrencilerine 20 Eylül’deki ders sırasında “Alevi olanlar parmak kaldırsın” dedikten sonra parmak kaldıran öğrencilere “Aleviler neden abdest alıp namaz kılmıyor? Oruç neden tutulmuyor? sorularını yönelttiği aktarılmıştı. İddiaya göre M.K., “Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfür etmiş” ifadesini kullandı.

Bazı öğrencilerin, derste yaşananları ailesine anlatması ve okula gitmek istememesi üzerine veliler, M.K. adlı öğretmenle görüştü. İddiaları kabul etmeyen M.K., velinin zülfikâr kolyesine işaret ederek “Zaten sormama gerek yok. Kimin ne olduğu belli. Boyunlarındaki kolyeden tanıdım kimin ne olduğunu” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER