A3 Haber

Babacan duyurdu: İzmir’de DEVA Partili başkanın aracına silahlı saldırı

Babacan duyurdu: İzmir’de DEVA Partili başkanın aracına silahlı saldırı

Babacan duyurdu: İzmir’de DEVA Partili başkanın aracına silahlı saldırı
Eylül 26
17:15 2021

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin İzmir Kiraz İlçe Başkanı’nın aracına silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Gözaltına alınan şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin İzmir Kiraz İlçe Başkanı Hakkı Sab’ın aracına silahlı saldırıda bulunulduğunu açıkladı.

Babacan silahlı saldırıyı kınadığı açıklamasında, “İzmir’de Kiraz İlçe Başkanımızın aracına yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Olayın faillerinin en kısa sürede tespit edilip yakalanmasını temenni ediyorum. Kiraz İlçe Başkanımız Hakkı Sab başta olmak üzere hepimize geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da saldırının Kiraz Belediyesi çalışanı tarafından dün gece gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ise, “İzmir’de Kiraz İlçe başkanımızın aracına silahlı saldırı girişiminde bulunulmuştur. Yapılan bu saldırıya yüksek sesle karşı çıktığımızı ve bu saldırıyı yapanların / yaptıranların maksat ve gayelerinin açığa çıkartılması için çalışacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz” paylaşımında bulundu.

Serbest bırakıldı

Ekiplerin, İlçe Başkanı Hakkı Sab’ın aracının sol arka lastiğine ateş ettiği ve küfürlü ifadelerle tehditte bulunduğu öne sürülen H.U’yu ruhsatsız tabancasıyla yakalayıp gözaltına aldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Şahısların aralarında herhangi bir husumetin olmadığı, alkolün etkisi ile meydana gelen ve siyasi bir amaç taşımayan bir eylem tespit edilerek adli tahkikata başlanmıştır” denildi.

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelinin, sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER